Aproape 200 de persoane, puse sub control judiciar în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima săptămână, faţă de aproape 200 de persoane au fost dispuse măsuri de supraveghere judiciară şi au fost înregistrate 16 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun anumite obligaţii care trebuie respectate de către persoanele faţă de care au fost dispuse. Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă care poate dispuse înlocuirea acestora.

Astfel, în ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 198 de persoane, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română. 

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 51 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 146 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar, precum şi faţă de o persoană, care a fost pusă sub control pe cauţiune.

Tot în această perioadă, la nivel naţional au fost înregistrate 16 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. 

Măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în patru cazuri, cu măsura arestării preventive, cu executarea pedepsei închisorii în trei cazuri, iar într-un caz cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie. 

De asemenea, în şapte cazuri a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu, cu arestarea preventivă, iar într-un caz, măsura arestului la domiciliu a încetat ca urmare a condamnării cu executare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite