Aproape 20 de candidaţi se bat pe un loc la Institutul Naţional al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM a scos la concurs peste 200 de locuri la INM FOTO Adevărul
CSM a scos la concurs peste 200 de locuri la INM FOTO Adevărul

Aproape 4000 de tineri s-au înscris la concursul de admitere organizat de Consiliul Superior al Magistraturii la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), la bătaie fiind puse însă doar 200 de locuri.

Concursul de admitere la INM are loc pentru ocuparea a 100 de locuri pentru judecători şi 100 de locuri pentru procurori, la examen înscriindu-se însă 3.874 de candidaţi. 

Duminică s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 3.733 de candidaţi. 

A doua probă, care constă în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc pe 8 septembrie. 

De asemenea, CSM organizează, prin intermediul INM, concursul de admitere în magistratură pentru ocuparea unui număr de 70 de posturi de judecător la judecătorii. Pentru acest concurs s-au înscris 1.258 de candidaţi. 

Duminică s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 1.144 de candidaţi. 

A doua probă din cadrul primei etape, care constă în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc pe 8 septembrie. 

La acest concurs participă persoanele cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, în funcţiile prevăzute de lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite