Ambasada Marii Britanii: Sperăm că orice modificare adusă sistemului de justiţie are rolul de a promova independenţa instituţiilor judiciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Sperăm că orice modificare adusă sistemului de justiţie are rolul de a promova independenţa şi eficientă operaţională ale instituţiilor judiciare şi ale statului de drept, luând în considerare recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare al UE. Sperăm de asemenea că astfel de amendamente vor include o consultare largă cu toate părţile relevante", arată Ambasada Marii Britanii.

Ambasada Marii Britanii mai arată că "este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislaţia proprie, în conformitate cu Constituţia şi cu procedurile parlamentare", într-o poziţie oficială comunicată HotNews.ro.

„Sperăm că orice modificări au rolul de a sprijini şi dezvoltă progresul important realizat de România în ultimii ani în lupta împotriva corupţiei şi pentru consolidarea statului de drept, prin realizările unor instituţii precum DNA", mai arată Ambasada Marii Britanii

Mesajul Departamentul de Stat al SUA

Departamentul de Stat al SUA a transmis luni seară un comunicat prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

"Statele Unite remarcă cu îngrijorare că Parlamentul României discută o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar din România", se arată într-o declaraţie de presă intitulată "România  - propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar", aparţinând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Declaraţia consemnează că "legislaţia, care a fost propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani pentru a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică". "Cerem Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", se arată în finalul declaraţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite