Accident Ungaria. Două românce rănite în accidentul de vineri sunt în stare gravă, ceilalţi pacienţi se simt mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei români au murit şi alţi 18 au fost răniţi în urma unui accident rutieri petrecut în Ungaria
Trei români au murit şi alţi 18 au fost răniţi în urma unui accident rutieri petrecut în Ungaria

Şapte dintre românii implicaţi în accidentul rutier din Ungaria, care nu au fost aduşi în ţară, sunt în continuare internaţi în spitale din ţara vecină. Potrivit medicilor, starea lor s-a îmbunătăţit. Cel mai bine se simt la această oră cei doi copii. Două românce însă, care au suferit mai multe răni, sunt în stare critică.

„Două fete sunt internate la noi în spital. Au suferit mai multe răni grave în urma accidentului. Starea lor este critică, diagnosticul este rezervat”, a declarat un medic maghiar.

Decizia de repatriere va fi luată pentru fiecare pacient în parte, în funcţie de evoluţia stării de sănătate. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, va primi rapoarte detaliate de la colegii maghiari.

Trupurile celor trei români morţi în impact urmează să fie aduse şi ele în ţară, după încheierea formalităţilor legale.

În acest timp, poliţia din Ungaria continuă ancheta şi a decis să-l aresteze pe şoferul TIR-ului care a lovit microbuzul în care se aflau românii.

În acelaşi timp, starea de sănătate a celor 11 victime rănite în accidentul rutier care a avut loc vineri în Ungaria, şi care au fost aduse în ţară este, în general, una bună. Asta susţin reprezentanţii celor trei unităţi medicale din Capitală care i-au preluat în noaptea se sâmbătă spre duminică pe răniţi, după ce au fost aduşi în ţară cu o aeronavă militară în care s-a aflat o echipă de 11 medici şi paramedici, coordonaţi de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Carambol cu cinci maşini, un microbuz şi un TIR

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat vineri cu privire la un grav accident de circulaţie care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc.

Microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi cetăţeni români. Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria, în care trei români au murit şi 18 au fost răniţi, are licenţă din 2011, iar cei doi şoferi, în vârstă de 29 şi, respectiv, 45 de ani, au certificate profesionale de transport persoane, potrivit Ministerului Transporturilor.

Operatorul de transport implicat în accident este TegalTrans SRL din Galaţi, care deţinea licenţa comunitară de transport persoane din anul 2011. 

Cursa era efectuată, conform raportării operatorului de transport, de şoferii Marius Pintilie, în vârstă de 29 de ani, şi Vasile Huruianu, de 45 de ani, ambii deţinînd certificate profesionale de transport persoane.

Cauza accidentului - viteza excesivă a TIR-ului cu numere de Bulgaria

Accidentul pare să fi fost provocat de un TIR cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Dintre cele nouă maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă de la Budapesta, Spitz Alexandra, în accidentul rutier petrecut vineri dimineaţă au fost implicate cinci autoturisme de mici dimensiuni, un microbuz şi un camion.

Potrivit lui Győrfi Pál, purtătorul de cuvânt al Serviciului Naţional de Ambulanţă din Ungaria, 15 ambulanţe au fost mobilizate la locul accidentului.Accident Ungaria. Două românce sunt în stare gravă, starea celor doi copii s-a îmbunătăţit

Pe aceeaşi temă:

Accident Ungaria. Starea de sănătate a celor 11 răniţi aduşi în ţară este bună. Românii rămaşi în Ungaria se află în stare stabilă

Starea de sănătate a celor 11 victime rănite în accidentul rutier care a avut loc vineri în Ungaria, este, în general, una bună. Aşa susţin reprezentanţii celor trei unităţi medicale din Capitală care i-au preluat noaptea trecută pe răniţi, după ce au fost aduşi în ţară de o aeronavă militară în care s-a aflat o echipă de 11 medici şi paramedici, coordonaţi de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Microbuz românesc implicat într-un accident grav în Budapesta. Administratorul firmei de transport: „Şoferul TIR-ului a adormit la volan”

Un microbuz românesc a fost implicat într-un accident cu trei morţi, în această dimineaţă, lângă Budapesta. Microbuzul se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi români. Din microbuz şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz au fost transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled.

Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria are licenţă din 2011

Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria, în care trei români au murit şi 18 au fost răniţi, are licenţă din 2011, iar cei doi şoferi, în vârstă de 29 şi, respectiv, 45 de ani, au certificate profesionale de transport persoane, potrivit Ministerului Transporturilor.

UPDATE 11 dintre răniţi au fost aduşi la Bucureşti. Aceştia vor fi internaţi în trei spitale

11 dintre răniţii implicaţi în accidentul din Ungaria au ajuns la Bucureşti, aceştia urmând să fie internaţi în trei spitale din Capitală. Trei români au murit şi alţi 18 au fost răniţi într-un accident auto în care a fost implicat un microbuz cu număr românesc de înmatriculare. Accidentul a fost cauzat de un TIR cu numere de Bulgaria care mergea cu viteză excesivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite