Şcoala 19 din Capitală, dată în judecată pentru că refuză şcolarizarea băiatului care şi-a omorât bunica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justiţie

Tatăl băiatului care şi-a ucis bunica într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei în primăvara acestui an a dat în judecată Şcoala nr. 19 din Capitală, deoarece instituţia nu ar fi acceptat minorul la studii.

Şcoala Gimnazială nr.19 din Capitală este însă doar una dintre unităţile de învăţământ care a refuzat încadrarea şcolară a băiatului, informează Mediafax. 

Dosarul s-a aflat, iniţial, pe rolul Judecătoriei Sectorului 2, însă instanţa a decis declinarea competenţei în favoarea Tribunalului Bucureşti.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Municipiul Bucureşti susţin că motivul pentru care băiatul nu frecventează nicio şcoală este numărul mare de elevi în clase şi lipsa locurilor în şcoli.

Situaţia scoate încă o dată la lumină problemele din învăţământ: lipsa psihologilor şcolari şi integrarea în colectivitate a copiilor cu cerinţe speciale. Băiatul de clasa a patra nu a mai fost acceptat în colectivitate de când şi-a ucis bunica.

Copilul de nouă ani şi-a omorât bunica în luna mai, cu un cuţit, din motiv că aceasta nu i-ar fi permis să se joace la calculator.

Bucureşteancă înjunghiată mortal de nepotul de 9 ani. Copilul suferă de ADHD

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite