168 de persoane dispărute sau date în urmărire au fost depistate de poliţişti în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

168 de persoane semnalate ca fiind dispărute sau date în urmărire la nivel naţional, dintre care 39 cu mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost găsite de poliţişti în ultima săptămână, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Alte 124 de persoane suspectate de infracţiuni economice au fost depistate în acelaşi interval de oamenii legii.

În perioada 1-7 august, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară au depistat 115 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 78 minori, se aeară într-un comunicat de presă al IGPR, citat de Mediafax.

Minorii găsiţi au ajuns la familii sau în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni, potrivit sursei citate.

În acelaşi interval, poliţiştii au găsit 53 de persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 39 aveau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, şase aveau mandate de arestare preventivă.

În plus, patru aveau mandate europene de arestare, iar alte patru aveau sentinţă penală de internare la Şcoala Specială de Muncă şi Reeducare, mai spun cei de la IGPR.

Printre cei prinşi de poliţişti se numără şi un tânăr de 27 de ani din Bucureşti, condamnat la şapte ani şi trei luni de închisoare pentru tâlhărie, au adăugat poliţiştii.

Acţiuni împotriva evazioniştilor

Alte 124 de persoane suspectate de infracţiuni economice au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii formaţiunilor de investigarea fraudelor, opt dintre acestea fiind reţinute, în urma acţiunilor pentru protejarea mediului de afaceri, informează IGPR.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Fraudelor din IGPR, au depistat 149 de infracţiuni economice, în urma activităţilor desfăşurate în perioada 1-7 august.

Majoritatea infracţiunilor, respectiv 63, au fost de evaziune fiscală, iar alte 24, de înşelăciune.

Poliţiştii au mai depistat 14 infracţiuni la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal şi câte şapte de fals sub semnătură privată şi uz de fals.

În alte şapte cazuri se fac cercetări pentru corupţie, potrivit Mediafax.


Pe aceeaşi temă:

Peste 100 de persoane dispărute, găsite de poliţişti în ultima săptămână. Dintre acestea, 62 sunt minori

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite