Primăria Capitalei: listele de tarife pentru taximetrie, trimise de dispecerate, au fost semnate. Unele nu le-au transmis
0
Listele de tarife transmise de dispeceratele de taxi au fost semnate, dacă au fost însoţite de documentele legale de stabilire a tarifului, însă unele nu au transmis aceste liste, a declarat, pentru Mediafax, directorul Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu.
„Pe măsură ce am primit listele de tarife transmise de dispecerate, acestea au fost semnate, dacă au fost însoţite de documentele legale de stabilire a tarifului, prin care fiecare dispecerat să ateste că a stabilit, împreună cu majoritatea operatorilor, tariful mediu, însă există dispecerate care nu au transmis deloc aceste documente“, a spus Dedu, care a subliniat că nu toate dispeceratele au transmis spre avizare listele.
Precizările lui Dedu vin după ce, la protestul de marţi din Capitală, taximetriştii au reclamat, printre altele, că municipalitatea, de doi ani, nu ar semna respectivele liste, iar asta „fără nicio explicaţie“.
Potrivit şefului Direcţiei Transporturi a municipalităţii, dispeceratele şi operatorii de taximetrie sunt liberi să-şi aleagă ce tarife doresc, însă tariful trebuie să fie unic pentru fiecare dispecerat, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi, să nu existe mai multe preţuri în cadrul aceluiaşi dispecerat pentru acelaşi tip de maşină.
Ion Dedu a explicat că între municipalitate şi dispecerate a existat o corespondenţă prin care reprezentanţii acestora din urmă au fost informaţi care sunt documentele necesare avizării listelor de tarif, precum şi care este stadiul acestei activităţi.
„Noi am răspuns în scris tuturor dispeceratelor şi operatorilor, atât în ceea ce priveşte documentele care sunt necesare să fie ataşate pentru semnarea listelor de tarife, cât şi asupra stadiului avizării acestor liste“, a spus el.
Aproximativ 250 de taximetrişti independenţi au protestat, marţi, la intrarea în Palatul Parlamentului dinspre Parcul Izvor, cerând adoptarea modificărilor la Legea taximetriei şi scoaterea din Bucureşti a celor care au autorizaţii de transport din alte localităţi.
Cei aproximativ 250 de taximetrişti au scandat „Afară, afară cu Ilfovul din Capitală!“ şi au cerut deputaţilor adoptarea urgentă a proiectului de lege care completează Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi de închiriere.
Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi au spus că din legea care reglementează activitatea de taximetrie trebuie să fie scoasă "obligativitatea" existenţei unui dispecerat. Aceştia au precizat că nu vor să mai lucreze pentru dispecerate care nu le "reprezintă munca" şi nu mai vor tarife care să nu le justifice munca.
Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:
Peste 200 de taximetrişti au protestat în faţa Parlamentului
Trafic îngreunat în Bucureşti. Unde, cine şi la ce ore protestează marţi în Capitală
Sorin Oprescu vrea mai puţine taxiuri de Ilfov în Bucureşti şi blamează „sclavia din taximetrie“
DEZBATERE PUBLICĂ Ce măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăţi serviciile de taximetrie în Capitală?