Strategie: zăpada căzută în Bucureşti rămâne pe străzi. „O să se topească, n-are rost s-o transportăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în Bucureşti a nins ore în şir, străzile şi trotuarele au fost acoperite cu un strat consistent de zapadă. Chiar şi aşa, firmele desemnate cu deszăpezirea oraşului au decis să nu mai transporte zăpada în afara Bucureştiului, ci să o lase să se topească.

În toate cele şase sectoare ale Bucureşti sute de utilaje şi muncitori au lucrat la foc continuu pentru a curăţa zăpada de pe partea carosabilă. Din loc în loc, în zonele în care cantitatea de zăpadă era mai mare, au fost făcute mici movile. Chiar şi aşa, reprezentanţii firmelor care se ocupă cu deszăpezirea Bucureştiului susţin că au luat decizia de a nu transporta zăpada în afara oraşului, în locurile special amenajate, pentru că urmează câteva zile cu temperaturi ceva mai ridicate.

„Trebuie să fie de trei ori mai multă“

Spre exemplu, în Sectorul 6 al Capitalei, acolo unde firma responsabiă cu dezspăzirea este S.C. Urban S.A., ieri şi în noaptea de 4 spre 5 ianuarie s-a acţionat cu 35 pluguri, 17 sărăriţe, şapte cisterne, patru încărcătoare frontale şi două bobcat, împrăştiind aproape 400 de tone de material antiderapant şi 182 tone de soluţie ecologică anti-îngheţ Eco-Thaw. În acest moment, pe teren se află în acţiune 40 de utilaje şi 140 de lucrători. „Am decis să nu transportăm zăpadă din oraş pentru că deocamdată stratul nu este suficient de mare. Trebuie să fie de trei ori mai multă zăpadă ca până acum. În intersecţii, spre exemplu, s-au făcut grămezi“, explică reprezentanţii firmei Urban.

De asemenea, nici în celelalte sectoare ale Bucureştiului nu se adună zăpada pentru a fi transportată în afara oraşului. „Am văzut prognoza meteo, mâine o să plouă, apoi vor mai creşte temperaturile. O să se topească zăpada, n-are rost s-o transportăm“, au precizat şi reprezentanţii Romprest.

51 de utilaje şi 247 de muncitori

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 şi echipajele operatorului autorizat au acţionat în permanenţă în 36 de ore pentru deszăpezirea străzilor din sector. Astfel, 27 de utilaje mari au intervenit permanent pentru deszăpezirea bulevardelor, iar alte 24 au acţionat pe străzile secundare. În acest moment, circulaţia rutieră pe bulevardele din Sectorului 3 se desfăşoară în condiţii normale. Acolo unde utilajele nu pot pătrunde (pe trotuare, în staţiile de autobuz, la trecerile de pietoni sau în locurile de joacă), 247 de muncitori au fost mobilizaţi să cureţe zăpada. Faţă de anul trecut, pe strazile din Sectorul 3 sunt 12 utilaje noi.

În Sectorul 3 s-au împrăştiat 1.200 tone de material antiderapant pe cele 69 de artere principale, 596 de artere secundare, 3 pasaje subterane, doua staţii de pompieri, o staţie de salvare, două spitale şi 16 pante.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au cerut operatorului de salubritate să acţioneze pentru deszăpezire cu material antiderapant pe arterele secundare, trotuare, staţii RATB, precum şi în zona şcolilor şi a gurilor de metrou. De asemenea, aceştia au intervenit în parcurile Sectorului 3

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite