Spitalul Foişor se redeschide de luni pentru pacinţii non-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DSP Bucureşti a acordat Spitalului de Ortopedie Foişor un aviz de funcţionare cu caracter temporar pentru a reveni la vechiul statut FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
DSP Bucureşti a acordat Spitalului de Ortopedie Foişor un aviz de funcţionare cu caracter temporar pentru a reveni la vechiul statut FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

De luni, 24 mai, la Spitalul de Ortopedie Foişor ar putea fi internaţi pacienţii programaţi anterior, iar de miercuri, ar putea începe şi operaţiile, a anunţat Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

„La Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, în acest moment se derulează planul de implementare a evenimentelor administrative, de nebulizare virucidă nivel 5, de curăţenie înaltă, dezinfecţie înaltă, decapări, ceruire pentru închiderea porilor suprafeţelor tarchet, renebulizare finală, recoltări probe bacteriologice iar în caz de pozitivare reluarea tuturor etapelor descrise anterior pentru resecurizarea circuitelor iniţiale”, conform unei informări transmise joi de ASSMB.

Astfel, potrivit sursei citate, planul activităţilor stabileşte că de luni vor fi chemaţi la internare pacienţii programaţi deja pe liste, chemarea acestora fiind realizată de fiecare medic ortoped care a preluat anterior cazul. 

ASSMB menţionează că pacienţii chemaţi la internare vor fi testaţi rapid dacă sunt vaccinaţi şi testaţi RT-PCR dacă sunt nevaccinaţi, de către spital, în zona de triaj, anterior internării. 

De asemenea, se precizează că planul include începerea probabilă a operaţiilor de miercuri, 26 mai.

Sursa citată menţionează însă că fiecare dată are caracter de probabilitate, totul depinzând de realizarea  planului de implementare a evenimentelor administrative şi dă asigurări că Spitalul va anunţa oficial parcurgerea fiecărei etape.

Reamintim că ieri DSP Bucureşti a acordat Spitalului de Ortopedie Foişor un aviz de funcţionare cu caracter temporar pentru a reveni la vechiul statut, la peste o lună după ce a fost transformat peste noapte în spital COVID. Decizia a fost luată după ce spitalul nu a mai avut niciun pacient cu COVID şi după ce o echipă a DSP a verificat documentaţia şi circuitele epidemiologice.

Spitalul de Ortopedie Foişor devenise spital COVID  pe data de 10 aprilie, când evacuarea pacienţilor cu afecţiuni ortopedice, unii dintre ei operaţi, urcaţi noaptea în ambulanţe sau în maşinile rudelor, a provocat reacţii puternice şi critici vehemente atât din partea corpului medical, dar şi a organizaţiilor de pacienţi şi a politicienilor. Decizia transformării în spital COVID a venit pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care necesitau internare la Terapie Intensivă. În urmă cu câteva zile, spitalul, care are 27 de medici, mai avea doar un pacient.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite