Sorin Oprescu speră se mute până toamna viitoare în vechiul sediu al Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu a declarat să speră ca până toamna viitoare sediul vechi al Primăriei să fie gata FOTO Marian Iliescu
Sorin Oprescu a declarat să speră ca până toamna viitoare sediul vechi al Primăriei să fie gata FOTO Marian Iliescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus, luni, că speră ca până în toamna anului viitor municipalitatea să se mute în vechiul sediu. Totodată, Oprescu a spus că după mutare vor continua lucrările cu alte amenajări în curtea interioară a instituţiei.

Edilu-şef a declarat că speră ca până în luna septembrie a anului viitor municipalitatea să se poată muta în vechiul sediu, cel de pe bulevardul Regina Elisabeta, urmând ca lucrările să continue cu ultimele finisaje „pentru că nu deranjează pe nimeni“, scrie Mefiafax.

Totodată, în curtea interioară a sediului municipalităţii din bulevardul Regina Elisabeta va fi amenajată o parcare subterană şi va fi construită o sală cu 220 de locuri, care să poată fi folosită pentru diferite activităţi.

Primarul a mai spus că o parte din zidul curţii va fi dărâmat, urmând să fie amenajat un spaţiu public.

viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu declara, la sfârşitul lunii noiembrie, că Primăria Municipiului Bucureşti se va muta, toamna următoare, în vechiul sediu, la care mai sunt de făcut „lucruri de fineţe la arhitectura exterioară şi foarte puţine în interior“.

Declaraţia a venit după ce consilierii generali ai Capitalei au scos de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de închiriere pentru actualul sediu al municipalităţii.

De asemenea, Nicolaescu a arătat că actuala clădire în care funcţionează municipalitatea nu va mai fi cumpărată, având în vedere că, în toamna anului viitor, cel mai târziu, municipalitatea va reveni în vechea clădire, din bulevardul Regina Elisabeta.
 

Scandal pe sediul vechi al Primăriei

Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, spune că Oprescu risipeşte bugetul local şi îl acuză pe edil că face un adevărat „jaf“ mascat sub diverse pretexte. Spre exemplu, spune liderul deputaţilor PDL, pe lista diverselor pretexte se încadrează şi reabilitarea sediului Primăriei. „Reabilitarea nu a început, dar a preferat să închirieze o clădire cu 18 milioane de euro pe an. Cât va dura? Cât doreşte Sorin Oprescu să menţină acest furt din banul public?“, spunea Toader zilele trecute.

De asemenea, acesta a precizat că atât PDL-ul cât şi PPDD-ul vor cere convocarea unei comisii de anchetă, care să verifice modul în care aceşti bani sunt gestionaţi, „modul în care se repară sediul general al Primăriei Capitalei şi modul în care sunt gestionaţi toţi banii din Primărie“.

Pe aceeaşi temă:

PDL şi PPDD cer comisie parlamentară de anchetă privind gestionarea bugetului Primăriei. Mihai Atănăsoaei: „Noul sediul al Primăriei, chirie de lux“

Sorin Oprescu a convocat o şedinţa de îndată. Proiectul autostrăzii suspendate, din nou, pe masa consilierilor

Sorin Oprescu a verificat stadiul lucrărilor din Prelungirea Ghencea: „Până în 2015 nu vor mai exista străzi nedotate corespunzător“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite