UPDATE A cincea duminică de marş împotriva proiectului Roşia Montană. În jur de 10.000 de oameni au mărşăluit paşnic prin Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care sunt împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană mărşăluiesc a cincea oară prin Capitală, încercând să „informeze“ vestul Bucureştiului despre ce presupune exploatarea.

UPDATE 22.08 Protestatarii au plecat, în mare parte, spre casă, iar pe durata celor cinci ore ale manifestaţiei nu au existat incidente. A fost a cincea duminică consecutivă în care bucureştenii au organizat un marş de protest faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană.

Oamenii ieşiţi în stradă au spus că vor continua să îşi strige nemulţumirea şi săptămânile viitoare, până când autorităţile vor lua măsuri.

UPDATE 20.45 Numărul protestatarilor din Piaţa Universităţii a început să scadă.

UPDATE 20.20 Peste 10.000 de protestatari au ajuns în centru şi au ocupat în totalitate Piaţa Universităţii din Bucureşti.

UPDATE 19.25 Protestatarii au plecat de la Cotroceni şi acum se îndreaptă spre Piaţa Universităţii. Circulaţia este oprită până la staţia de metrou Eroilor. Oamenii scandează , printre altele, „Vremea e cu noi“. Numărul lor a trecut de 8.000.

UPDATE ORA 19.10 Jandarmii au făcut un zid în faţa intrării de la Cotroceni. Protestatarii agită obişnuitele sticle cu pietricele şi strigă „Uniţi salvăm Roşia Montană!“. De asemenea, se flutură nenumărate steaguri ale României.

UPDATE ORA 18.50 Aproximativ 7.000 de oameni au ajuns în faţa Palatului Cotroceni. Se strigă: „Jos Băsescu!“ şi „Ponta şi Antonescu, demisia!“.

UPDATE ORA 18.30 Protestatarii au ajuns la Afi Palace Cotroceni. În faţa protestatarilor se află trei mămici cu bebeluşii în cărucioare. În convoi se află şi Tudor Chirilă, care protestează pe bicicletă.

UPDATE ORA 17.50 Oamenii au ieşit la balcon, aplaudă şi scandează împreună cu protestatarii. Convoiul a intrat pe Bulevardul Iuliu Maniu, iar purtătorul de cuvânt de la Poliţia Rutieră, Andrei Codău, a declarat că traficul este restricţionat temporar prin locurile prin care trec protestatarii.

UPDATE ORA 17.30 Peste 1.000 de oameni scandează „Uniţi salvăm Roşia Montană!“. Sunt oameni de toate vârstele. Unii dintre ei au un banner pe care scrie: „Tagma cianuriştilor. Gabriel & asociaţii: Berceanu, Barbu, Videanu, Borbely, Kelemen, Şova, Barbu, Plumb, Ponta, Băsescu“. Se mai strigă şi: „Jos Guvernul trădător!“ şi „Opriţi genocidul!“.

Manifestanţii se vor aduna, duminică, pentru a cincea oară consecutiv, să mărşăluiască de-a lungul Capitalei. Locul de întâlnire al protestatarilor este strada Roşia Montană, în apropierea staţiei de metrou Gorjului, acolo de unde vor începe protestul la ora 17.00. Manifestanţii au anunţat că se vor opri şi în faţa Palatului Cotroceni, strigându-şi nemulţumirea faţă de exploatarea minieră.

Marşul va lua sfârşit în Piaţa Universităţii, locul în care protestatarii s-au adunat mai multe săptămâni, pentru a scanda împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană. 

Reporterii adevarul.ro vă vor prezenta în timp real evenimentele din timpul marşului din această seară.


Pe aceeaşi temă:

FOTO Cum a fost la marşul 4 de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană: „Nu puteţi voi să furaţi, cât putem noi să iubim“

A patra duminică de marş împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Peste 3.000 de oameni au protestat, cu umbrele şi pelerine de ploaie

Protest de solidaritate în Irlanda pentru Roşia Montană

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite