RADET: problema căldurii s-a rezolvat. Echilibrul dintre agentul termic din calorifer şi cel de la robinet, normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
radet bucuresti

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti au anunţat că apa caldă şi căldura vor fi furnizate, din nou, la temperaturi normale, după ce, miercuri, viceprimarul Capitalei, Eugen Nicolaescu, a spus că există probleme legate de scăderea temperaturii apei calde. În acest moment, s-a încheiat echilibrarea hidraulică a reţelelor de transport şi distribuţie a agentului termic.

Conducerea RADET a trimis, miercuri, un comunicat de presă în care preciza faptul că ELCEN furnizează către RADET Bucureşti agentul termic la temperatura de 69 de grade Celsius, iar pentru asigurarea încălzirii şi apei calde de consum în raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie să furnizeze către RADET agent termic la o temperatură de circa 80 de grade Celsius.

„În situaţia dată, RADET Bucureşti a realizat manevrele pentru reducerea temperaturilor apei calde de la 55 de grade Celsius la circa 48-50 de grade Celsius, pentru a putea îmbunătăţi parametrii de debit şi temperatură la încâlzire pe timp de noapte, până la reglementarea integrală a situaţiei“, se arată în comunicatul trimis, miercuri, de RADET.

Potrivit aceleiaşi surse, situaţia a revenit la normal, iar bucureştenii vor primi apă caldă şi căldură la temperaturi normale.

„În momentul de faţă avem confirmarea că există o încărcare termo-hidraulica a sistemului la nivelul normal de furnizare a agentului termic pentru încălzire şi apă caldă în Municipiul Bucureşti. Se realizeaza astfel integral cerinţa de distribuţie a apei calde la temperatura de 55 grade Celsius şi a agentului termic pentru încălzire la temperatura de 40 de grade Celsius, în concordanţă cu temperatura exterioară“, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii RDAET.

Totodată, aceştia au precizat că nu vor exista restricţii în ceea ce priveşte furnizarea agentului terminc pentru încălzire şi apă caldă, în afara eventualelelor situaţii de avarie.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE ELCEN cedează la presiunea Primăriei Capitalei. RADET: Vor fi oscilaţii între intensitatea apei calde şi a căldurii

VIDEO „Adevărul Live“: Cât vor plăti românii iarna aceasta la întreţinere şi care este preţul gigacaloriei în România

Preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni: 170 de lei. Cât au plătit oamenii în funcţie de apartament şi când va fuziona RADET cu ELCEN

Oprescu: În această iarnă toţi bucureştenii vor plăti 170 de lei pe gigacalorie, iar alţi 170 de lei vor fi „suportaţi“ de municipalitate

Consilierii generali au pe masă soarta persoanelor asistate sociale pentru următorii cinci ani: copiii fără locuinţe ar putea părăsi strada

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite