Soarta persoanelor asistate social pentru următorii cinci ani, pe masa consilierilor generali. Copiii fără locuinţe ar putea părăsi strada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala termică din Timişoara transformată în adăpost pentru boschetari

Pe masa consilierilor generali din Primăria Capitalei se află un proiect de hotărâre privind planul strategic pe care municipalitatea îl are pentru dezvoltarea serviciilor sociale în perioada 2013-2018. Dacă va fi aprobat, în următorii cinci ani, copiii fără case ar putea părăsi strada.

Cele trei categorii de persoane vizate: copiii, adulţii şi vârstinici ar urma să se bucure de un trai îmbunătăţit dacă consilierii generali vor aproba proiectul aflat în dezbatere publică. Potrivit obiectivelor strategice, în următorii cinci ani, serviciile sociale de prevenire, identificare şi intervenţie, integrate şi personalizate ar putea oferi micuţilor o îmbunătăţire a vieţii pe care o au, prin părăsirea străzii şi mărirea capacităţii de integrare socială.

Şi adulţii asisteţi social s-ar putea bucura de „satisfacerea nevoilor umane de bază“, fiindu-le asigurată supravieţuirea, securitatea, respectul de sine şi dezvoltarea personală, urmând ca scopul final să fie atins odată cu creşterea autonomiei şi independenţei.

În cazul vârstinicilor, printre principalele obiective ale planului pentru următorii cinci ani se numără păstrarea şi ameliorarea stării de sănătate pe care o au, dar şi implicarea socială activă în viaţa comunităţii.

Printre strategiile propuse de municipalitate se numără micşorarea dependenţei asistatului social de sistemul de protecţie socială, dezvoltarea capacităţii furnizorilor de servicii sociale, prin calificarea personalului şi atragerea voluntarilor în centrele sociale, dar şi îmbunătăţirea cadrului legislativ. Aici, se arată în proiectul de hotărâre, este necesară constituirea unei federaţii a organizaţiilor neguvernamentale active în domeniul social, îmbunătăţirea mecanismului prin finanţare publică prin creşterea gradului de transparenţă a acordării fondurilor către furnizorii de servicii publice, dar şi armonizarea legislaţiei care reglementează gradul de handicap cu legislaţia aplicată la nivelul Uniunii Europene.

Din strategiile propuse în proiectul de hotărâre nu lipseşte realizarea mai multor campanii de informare şi conştientizare privind nevoile sociale, dar nici monitorizarea şi evaluarea realizării obiectivelor şi activităţilor asumate.

Pe aceeaşi temă:

Procedura de acordare a ajutorului social pentru încălzirea în sectorul 6, suspendată

Autorităţile din Buzău organizează petreceri în căminele de bătrâni, de Ziua Vârstnicilor

Protecţia Copilului Vaslui rămâne fără personal. Peste 300 de salariaţi şi-au dat demisiile în ultimii doi ani

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite