Primăria Capitalei are un buget de 4,2 miliarde de lei. Pe ce vor fi cheltuiţi banii în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu FOTO Marian Iliescu

După ore întregi de dezbateri, consilierii generali au aprobat bugetul Primăriei Capitalei din acest an. Astfel, Bucureştiul are în 2015 - 4,2 miliarde de lei.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, luni seară, bugetul Primăriei Capitalei din acest an, principala sursă de venit a municipalităţii fiind cotele defalcate din impozitul pe venit, potrivit Hotnews

Din bugetul total al municipalităţii, Oprescu propune ca un miliard să fie cheltuit pe subvenţia la RADET li la RATB, în timp ce 1,1 miliarde lei pentru investiţii dintre care 540 milioane lei pentru proiectele mari de infrastructură. Cu toate acestea, consilierii PNL au facut un amendament prin care au tăiat bani de la investitţi în infrastructură şi au alocat mai mulţi bani pentru cele două regii aflate în subordinea Primăriei Capitalei: RADET şi RATB. 

Unde se duc banii în acest an

Printre cele mai importante obiective de investiţii în continuare se numără Pasajul Pietonal Piaţa Eroii Revoluţiei (5 milioane de lei), străpungere Nicolae Grigorescu -  Splai Dudescu (70 de milioane de lei), lărgire Prelungirea Ghencea - Domneşti (70 de milioane de lei), Drumul expres spre Autostrada Bucureşti-Piteşti cu Pasajul de la Ciurel (80 de milioane de lei). 

De asemenea, reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu primeşte 40 de milioane de lei, iar pentru reabilitarea Şoselei Pantelimon a fost alocată sume de 30 de milioane de lei. Totodată, 45 de milioane de lei se duc către Pasajul Piaţa Presei Libere.

Pe lângă acestea, pasajul pietonal ce urmează să fie construit la Piaţa Romană a primit 100 de milioane de lei, bani ce vin dintr-un credit finanţat de Banca Mondială, în timp ce pentru proiectul lărgire Fabrica de Glucoză a fost alocată suma de 55 de milioane de lei.

Printre obiectivele de investiţii ce mai primesc finanţare anul acesta se numără Patinoarul Flamaropol (8,4 milioane de lei), consilidarea vechiului sediu al municipalităţii (77 de milioane de lei) sau realizarea site-ului Primăriei Municipiului Bucureşti (2,5 milioane de lei).

Printre alte instituţii subordonate Primăriei Capitalei, anul acesta Administraţia Spitalelor primeşte 300 de milioan de lei, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor (81 de milioane de lei), Poliţia Locală (29 de milioane de lei), iar Direcţia de Asistenţă Socială (54 de milioane de lei).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite