Poliţiştii şi procurorii fac cercetări la metrou pentru neasigurarea serviciilor de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Octav Ganea, Inquam Photos
Foto Octav Ganea, Inquam Photos

Poliţia capitalei a anunţat astăzi, că sub supravegherea procurorilor, a declanşat cercetări cu privire la declararea grevei de la metrou. Organizatorii au încălcat prevederile legale prin neasigurarea serviciilor de transport la cel puţin o treime din activitatea normală.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, a declanşat cercetări, conform art. 218, alin (4) din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor art. 205 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel puţin o treime din activitatea normală", se precizează într-un comunicat al Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei, conform Agerpres.

Vineri, 26 martie, circulaţia din subteran este blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM). Aceştia au coborât pe şinele din staţia Piaţa Unirii şi au blocat pornirea trenurilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite