Parlamentarii au dat undă verde Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei: finanţarea, aprobată azi de Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza lipsei de fonduri ”cârtiţele” de la Răzoare nu au început nici până astăzi să foreze. FOTO Ionuţ Ungureanu
Din cauza lipsei de fonduri ”cârtiţele” de la Răzoare nu au început nici până astăzi să foreze. FOTO Ionuţ Ungureanu

Contractul de finanţare între România şi Banca Europeană de Investiţii  pentru proiectul de modernizare a Magistralei 5 de metrou a fost aprobat luni prin adoptarea în Plenul Senatului a unei ordonanţe de Guvern.

Proiectul de lege aprobat astăzi prin majoritate de voturi de Plenul Senatului are ca obiectiv, potrivit capital.ro, includerea chcheltuielilor neeligibile, respectiv taxe, impozite şi alte costuri, aferente Proiectului de modernizare a metroului, percepute pe teritoriul României, în bugetul anual al Metrorex, prin bugetul Ministerului Transporturilor.  

În textul proiectului se mai arată că sursele de finanţare pentru lucrările de la metrou vor fi împărţite în două, 395.000.000 de euro vin din împrumutul BEI şi 488.000.000 euro din bugetul de stat.

”Motivul emiterii actului normativ constă în necesitatea reglementării plăţii cheltuielilor neeligibile”, se arată în textul citat.

Amintim că lucrările la magistrala 5 de metrou au fost încetinite în ultimele luni sau chiar sistate în unele părţi din lipsă de fonduri în condiţiile în care reprezentanţii consorţiului de firme de construcţie care se ocupă de lucrări declarau că banii alocaţi de către Statul Român nu erau suficienţi pentru a acoperi lucrările programate pentru anul în curs.

Cu toate astea însă, primul ministru Victor Ponta declara la acea vreme că lucrările nu au fost niciodată sistate şi că acest zvon a fost lansat fără să fi fost vreodată confirmat de autorităţi. Acealaşi lucru a declarat şi ministrul Transporturilor într-o vizită la staţia de metrou din zona Răzoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite