Nou adăpost pentru maidanezi: prioritatea sunt câinii agresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adăpostul are peste 70 de locuri FOTO Adevărul
Adăpostul are peste 70 de locuri FOTO Adevărul

Un adăpost pentru câinii comunitari a fost inaugurat, duminică, în Sectorul 3 al Capitalei, pe un teren de 700 de metri pătraţi. În jur de 70 de maidanezi pot fi adăpostiţi în noua construcţie, potrivit Mediafax.

Terenul pe care a fost construit adăpostul destinat câinilor fără stăpân, cu o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, a fost pus la dispoziţie de către Administraţia Domeniului Public Bucureşti Sector 3. Acesta are o capacitate de peste 70 de locuri şi se poate extinde atât cât este nevoie.

Printre primii „chiriaşi“ ai adăpostului vor fi câinii agresivi, consideraţi prioritari în acest moment. Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a fost prezent la deschiderea oficială a adăpostului şi a declarat, potrivit Mediafax, că salariul pe care îl primeşte pe un an va fi donat pentru ONG-ul care se ocupă de câinii comunitari şi care a deschis adăpostul.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Vlad Conovaru, a spus că adăpostul va primi bani şi de la alte organizaţii, urmând ca animalele să fie îngrijite de un medic veterinar şi adoptate rapid.

Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Calitatea Vieţii este cea căreia Robert Negoiţă spunea, în februarie anul trecut, când era deputat, că i-a donat indemnizaţia sa de pe un an de zile, în contextul grevei parlamentarilor USL.

Citeşte şi:

Vier Pfoten ripostează faţă de proiectul propus de ASPA, privind hrănirea maidanezilor: câinii vor deveni mai agresivi şi vor ataca. Răzvan Băncescu răspunde

Proiect nou: cei care hrănesc maidanezii vor lua amenda de 5.000 de lei

Vier Pfoten, despre sterilizarea obligatorie a câinilor: stăpânii să aibă dreptul de a opta, în schimbul unei taxe la Primărie

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite