Mircea Raicu, consilier general PDL: „RADET şi RATB sunt în pragul falimentului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Raicu a spus că RADET şi RATB sunt în pragul falimentului FOTO Adevărul
Mircea Raicu a spus că RADET şi RATB sunt în pragul falimentului FOTO Adevărul

Mircea Raicu, unul dintre cosilierii generali ai PDL, a declarat că RADET şi RATB  sunt două regii în pragul falimentului. Totodată, Raicu a mai spus că transportul în comun şi căldura au fost „subfinanţate cronic“ în mandatele actualului primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Mircea Raicu a spus, joi, că doreşte să tragă un semnal de alarmă cu privire la situaţia financiară în care se află RADET-ul şi RATB-ul. „540 de milioane de euro reprezintă datoria totală pe care Primăria Capitalei o are la cele două companii“, a precizat consilierul general PDL, potrivit Mediafax.

De asemenea, Raicu a mai spus că datoriile acumulate în acest an de RATB sunt de peste 160 de milioane de lei, urmând ca în acestă iarnă autobuzele regiei să circule fără cauciucuri de sezon.

În ceea ce priveşte starea RADET-ului, consilierul general a spus că Regia se află în faliment, iar datoriile depăşesc 500 de milioane de euro. Acesta a mai precizat că edilul-şef ar trebui să aloce bani din bugetul Capitalei pentru „priorităţi“.

Pe aceeaşi temă:

Administraţia Străzilor: Proiectul-pilot de pe Splaiul Independenţei, distrus de bucureşteni. 70% din stâlpişorii care delimitau banda RATB nu mai există

FOTO Transportul în comun este un sport cotidian şi periculos pentru bucureşteni

Sorin Oprescu: „Bucureştiul nu rămâne fără căldură. N-am să onorez şmecheriile“. Preţul gigacaloriei pentru agenţii economici ar putea creşte

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite