Infrastructura Capitalei, la pământ. Un nou tramvai deraiat în aceeaşi intersecţie unde altul ieşise de pe şine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 30 mai un alt tramvai deraiase în aceeaşi intersecţie
Pe 30 mai un alt tramvai deraiase în aceeaşi intersecţie

Asociaţia Metrou Uşor trage un semnal de alarmă cu privire la starea critică a infrastructurii de transport, şi a pericolului pentru călători, arătând că marţi un tramvai a deraiat în aceeaşi intersecţie de la Diham, unde în urmă cu câteva zile alt tramvai ieşise de pe şine.

„Încă un tramvai a deraiat ieri la Diham, în exact aceleaşi circumstanţe ca şi precedenta deraiere de pe data de 30 mai, tot din acea intersecţie.

Am avertizat în repetate rânduri că infrastructura de tramvai de acolo este în stare critică. Am mers la faţa locului şi am filmat încrucişarea distrusă, ieşită în relief, pe care au deraiat tramvaiele. Am solicitat de fiecare dată investiţii urgente în infrastructură...

Dar mai este un pericol pe care nu mulţi îl cunosc. Pe acolo vor trebui să treacă tramvaiele noi, conform contractului care prevede şi obligă introducerea tramvaielor pe liniile 40 şi 55 (cu o infrastructură profund deteriorată), iar acest lucru este imposibil. Tramvaiele noi necesită infrastructură nouă. Altfel, prezenţa lor pe traseu va fi timpurie, iar reparaţiile lor vor fi extrem de costisitoare. Mai rău, dacă şinele nu sunt modernizate până în 2023, Bucureşti va pierde finanţarea nerambursabilă pentru noile garnituri.

Asociaţia "Metrou Uşor" solicită din nou demararea de urgenţă a demersurilor de modernizare a infrastructurii vechi de transport în comun din Bucureşti. În lipsa acestor investiţii vitale, va fi doar o chestiune de timp până la următoarea deraiere”, arată Asociaţia Metrou Uşor într-o postare pe Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite