Haos total în traficul din centrul Bucureştiului, aflat în şantier până vara viitoare: „Nu mai rezistăm. E praf, e mult zgomot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva luni, zeci de străzi din centrul Bucureştiului s-au transformat într-un coşmar pentru cei care sunt nevoiţi să circule zi de zi pe aici, dar şi pentru cei care locuiesc în zonă. Concret, pentru a schimba conducetele de gaz de sub 20 de străzi din centrul oraşului, muncitorii au nevoie de un an, iar oamenii se plângă că străzile sunt şantiere veritabile pe care abia poţi circula.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că reţelele de gaze din numeroase zonele ale Bucureştiului au o durată de viaţă depăşită, motiv pentru care înlocuirea ţevilor este esenţială. 

„Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Utilităţi Publice, a emis pentru S.C. GDF SUEZ ENERGY ROMÂNIA S.A. autorizaţii de construire pentru lucrări la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale.

image

FOTO David Muntean

„Astfel, se execută lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în baza Autorizaţiei de construire nr. 146/1322408din 08.06.2015 – „Modernizarea reţelei de gaze naturale – creşterea securităţii în exploatare a reţelelor de distribuţie gaze naturale din Bucureşti prin modernizarea conductelor de oţel neprotejabile catodic – Zona 1 – Pachetul 5, sectoarele 1 şi 2”, proiect cofinanţat de C.E. prin fonduri structurale 2007-2013“, precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru „Adevărul“.

image

FOTO David Muntean

„Eu mă întreb altceva: pe unde circulă primarii?“

În cadrul proiectului de modernizară a reţelelor de gaze se execută lucrări pe următoarele străzi: intr. Armasului, str. Alexandru Donici, str. George Enescu, str. Jules Michelet, str. Pitar Moş, str. Pictor Arthur Verona, str. Corneliu Botez, Calea Dorobanţilor, str. Dionisie Lupu, intr. Polonă, str. Piaţa Spania, str. Aurel Vlaicu, intr. Dacilor, str. Dumbrava Roşie, str.Pictor Gheorghe Ioanid, str. Ion Movila, str. Polonă, str. Tache D. Ionescu, str. G-ral Eremia Grigorescu, intr. Sfatului. Costurile lucrărilor se ridică la peste 2,6 milioane de lei.

image

FOTO David Muntean

Lucrările au început în luna iulie a acestui an şi urmează să se încheie anul viitor în vară. În aceste condiţii, cei care locuiesc în zonă sunt terorizaţi de zgomotul făcut în timpul lucrărilor. „Nu mai rezistăm. E praf, e zgomot. Parcă nu se mai termină lucrările astea“, spune un bucureştean care trece pe strada Pitar Moş.

Piaţa Gheorghe Cantacuzino arată ca după război. Şoferii trebuie să facă slalom printre mormanele de pietriş şi nisip depozitate aici. Vasilescu Ionesc, un taximetrist din zonă, susţine că muncitorii lucrează multă vreme şi cei care sunt nevoiţi să circule prin această zonă trebuie să treacă printr-o adevărată probă de răbdare. „Eu mă întreb altceva: pe unde circulă primarii şi consilierii? Noi ce putem să facem? Vedem ce-i aici, îi înjurăm şi aia e“, spune bărbatul.

image

FOTO David Muntean

„Astfel, Distrigaz Sud Reţele SRL şi firmele care execută aceste lucrări au obligaţia de a readuce domeniul public la starea iniţială, aceasta incluzând atât refacerea trotuarelor cât şi a carosabilului. Precizăm că Direcţia Control a aplicat societăţii S.C. Coni SRL 7 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 15.000 lei pentru nerespectarea repetata a actelor normative sus-menţionate“, au mai spus reprezentanţii Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite