FOTO Oamenii au ieşit în stradă să protesteze faţă de ştergerea picturii cu Sfântul Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce pictura cu Sfântul Gheorghe a fost ştearsă de pe faţada clădirii pe care a fost realizată, mai mulţi artişti au decis să protesteze într-un mod inedit. Aceştia au realizat sute de desene prin care protestează faţă de faptul că pictura a fost acoperită.

UPDATE Oamenii au ieşit în stradă să protesteze faţă de ştergerea picturii cu Sfântul Gheorghe de pe clădirea situată în apropierea Bisericii Sfântul Gheorghe Nou.

Pe 21 aprilie, pe o clădire proprietate privată situată în Piaţa Sfântul Gheorghe trei artişti, Irlo, Obie Platon şi Kero, au realizat, la iniţiativa Interesting Times Bureau, o pictură care i-a pus pe jar pe unii credincioşi: desenul redă o reinterpretare a luptei duse de Sfântul Gheorghe cu un balaur.

„Noi nu am mers la primărie să luăm autorizaţie, am avut doar acordul proprietarilor clădirii. Cei de la biserică s-au dus şi au cerut să ştergerea desenului“, a precizat Irlo Doidoi. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că pictura va fi modificată până luni, 11 mai, aşa cum au cerut autorităţile. Însă nu a mai apucat să fie modificată, deoarece, sâmbătă, 9 mai, o echipă de alpinişti a acoperit deja cu var întreg peretele.

Mai mulţi bucureşteni s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au anunţat un protest: „Vă propunem un exerciţiu de solidaritate şi vă invităm la un flashmob paşnic luni, în faţa picturii din Piaţa Sf. Gheorghe, în momentul în care artiştii ar trebui să rezugrăvească lucrarea. Vom aduce fiecare reprezentări cât mai diferite ale Sfântului Gheorghe, pentru a susţine libertatea de interpretare a unei lucrări, fără de care istoria artei ar fi fost stearpă. Reconstruim din ele imaginea Sfântului Gheorghe, care tocmai a fost acoperit cu lavabilă de angajaţii primăriei“, se arată pe pagina evenimentului.

Prezentăm mai jos câteva desene realizate în semn de protest

image
image
image
image
image
image

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a artistului Perjovski Dan 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite