FOTO Ce faci în Bucureşti de 1 Mai: concerte, plimbări cu vaporaşul şi cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care au decis să rămână în oraş astăzi îşi pot petrece timpul liber în parcurile din Capitală, se pot plimba cu bicicleta sau pot lua parte la concertele gratuite organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii.

Bucureştenii care vor să se plimbe cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău o pot face gratuit astăzi, după ce reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunţat că au pus la dispoziţia doritorilor şapte vaporaşe. În schimb, pentru cei care vor să se plimbe cu hidrobicicleta sau bărcuţa o pot face contra cost.

barcute

Capitala are trei centre I'Velo

În Bucureşti sunt trei centre de unde se pot închiria biciclete: Parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf şi în Parcul Tineretului, la intrarea dinspre Gheorghe Şincai. În jur de 400 de biciclete vor fi puse la dispoziţia bucureştenilor dornici de mişcare în aer liber. Centrele vor fi deschise în fiecare zi, iar în timpul săptămânii vor avea porţile deschise în intervalul orar 11.00 - 19.00, în timp ce în weekend programul va începe la ora 10.00 şi se va încheia la ora 19.00, ultima bicicletă putând să fie închiriată la ora 18.00.

Bicicletele vor putea fi închiriate gratuit de elevii cu vârsta sub 16 ani (dacă prezintă carnetul de note), dar şi de pensionari dacă vin cu talonul de pensie. Pentru iubitorii de mişcare care nu fac parte din cele două categorii, reprezentanţii I'Velo spun că tarifele de închiriere sunt de patru lei pentru o oră de mers cu bicicleta şi 15 lei pentru 24 de ore. De asemenea, cei care doresc să îşi rezerve o bicicletă pot accesa site-ul www.ivelo.ro.

Smiley, Loredana Groza şi Holograf vor concerta în Parcul Titan din Capitală

Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor, organizează un weekend special pentru cei care aleg să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai în Capitală. Bucureştenii care vor ajunge în Parcul Titan se pot bucura de mai multe concerte susţinute de artişti renumiţi.

image

Startul la distracţie va fi dat astăzi, iar Loredana Groza va urca ,la ora 20.00, pe scena amplasată în parcul bucureştean. Vineri, de la aceeaşi oră, atmosfera va fi animată de trupa Alternosfera. Minivacanţa din Parcul Titan - Parcul Artelor nu se opreşte nici pe 3 mai, când Holograf promite un show incendiar de la ora 20.00.
Şi în ultima seară, de la ora 20,00, atmosfera va fi încălzită de Smiley, într-un concert care este  deschis de Alina Eremia, Dorian Popa si The One.

Autobuzele turistice vor circula din nou în Capitală: plimbările vor fi gratuite pe 1 Mai

Regia Autonomă de Transport Bucureşti va reintroduce autobuzele double decker pe linia turistică Bucharest City Tour astăzi. De asemenea, plimbările cu autobuzele turistice vor fi gratuite între orele 10.00-22.00.

bucharest city

Ca şi în anii trecuţi, linia va funcţiona pe un traseu cu o lungime de 15,4 km, care cuprinde 14 staţii şi poate fi parcurs în aproximativ 50 minute: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite