FOTO Cum petrec bucureştenii a doua zi de Paşte: parcurile sunt pline, grătarele încinse şi bulevardele goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o masă bogată de pe care nu au lipsit drobul, pasca şi ciorba de miel, bucureştenii au decis ca în a doua zi de Paşte să se plimbe prin parcurile din Capitală. Fie că au decis să se plimbe cu vaporaşul sau să bea un suc la terasele amenjate în parc, toţi s-au bucurat din plin de vremea frumoasă.

Temperaturi ridicate, plimbări cu vaporaşul şi barca şi oameni care se ascundeau de soarele puternic pe aleile umbrite ale celui mai mare parc din Capitală: Herăstrău. În a doua zi de Paşte, bucureştenii au ieşit cu mic cu mare să se bucure de vremea foarte frumoasă şi de bunătăţile care îi aşteptau la terasele şi chioşcurile amenajate în parc.

Vaporaşul, vedeta lacului

În Parcul Herăstrău din Capitală, cel mai căutat loc a fost debarcaderul, acolo unde zeci de persoane aşteptau să se urce în vaporaşul care traversează lacul. Deşi ieri plimbările au fost gratuite, cei care au vrut să se bucure de o plimbare pe lac au fost nevoiţi să plătească cinci lei şi să aştepte minute bune la coada lungă de câţiva metri. 

„Merită să aşteptăm pentru că nu venim în fiecare zi să ne plimbăm cu vaporaşul. Mai mult pentru copii vrem să mergem, ei sunt cei mai bucuroşi. După ce au stat ieri mai mult în casă, astăzi sunt tare fericiţi că se pot juca în voie“, povesteşte Florentina, o bucureşteancă în vârstă de 46 de ani.
image

Parcul Herăstrău, atracţia bucureştenilor FOTO Marian Iliescu

Pentru cei care au avut mai puţină răbdare, soluţia a constat într-o plimbare cu barca. Ceilalţi oameni, fie s-au aşezat la una dintre terasele de pe marginea lacului să bea un suc sau o bere, fie au decis să se plimbe prin parc, bucurându-se de produsele care se găseau la chioşcurile amenajate pe alei. Pentru cei dornici de mişcare în aer liber, centrele I'Velo (de unde se pot închiria biciclete) au fost soluţia ideală, bucureştenii înghesuindu-se cu mic cu mare să pună mâna pe o bicicletă.

70 de grătare au sfârâit în sectorul 4

În Parcul Orăşelul Copiilor din sectorul 4 al Capitalei, cele 70 de grătare amenjate de către reprezentanţii primăriei au sfârâit toată ziua. Cei mai mulţi bucureşteni au ieşit înarmaţi cu pască, ouă roşii şi carne pentru grătar, pentru că, spun ei, s-au săturat de sarmale, miel şi drob. 

„Ne simţim foarte bine aici, ne mai relaxăm, stăm la iarbă verde. Am mâncat de toate, acum am trecut la mici şi cârnăciori. Am adus şi câteva ouă roşii cu noi că totuşi e Paştele“, povesteşte unul dintre cei care au ieşit cu familia în parcul din Capitală. 
image

70 de grătare au sfârâit în Parcul Orăşelul Copiilor din sectorul 4 al Capitalei FOTO Marian Iliescu

Pe lângă mititei, cârnaţi şi ceafă de porc, pe grătarele bucureştenilor s-a mai găsit şi peşte, pâine şi legume, toate servite pe gazonul verde din faţa şirului lung de grătare sau pe mesele din lemn amenajate de către reprezentanţii Primăriei Sectorului 4. 

Bulevardele sunt libere

Pentru că o bună parte a bucureştenilor se află în afara oraşului, marile bulevarde ale Capitalei sunt libere, iar cei care au ieşit să se plimbe au preferat să îşi lase maşinile acasă şi să se bucure de soare. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite