FOTO Bucureştenii sunt nemulţumiţi pentru că sunt puşi pe drumuri din cauza majorării impozitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii din sectorul 4 au făcut cozi la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. FOTO Dorin Costanda
Bucureştenii din sectorul 4 au făcut cozi la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. FOTO Dorin Costanda

Sute de bucureşteni s-au înghesuit marţi la ghişeele direcţiilor de taxe şi impozite locale pentru a-şi achita dările la bugetul primăriei. Decizia luată de Consiliul General al Capitalei, tot marţi, îi pune din nou pe drumuri pe contribuabili, după ce au fost majorate impozitele pe case şi terenuri.

De la 1 februarie, va intra în vigoare decizia votată marţi în Consiliul General al Muncipiului Bucureşti de a majora cu 16% taxele şi impozitele locale, astfel, toţi cei care şi-au achitat deja dările la stat vor fi nevoiţi să mai stea o dată la cozi pentru a plăti şi diferenţa. „Ne pun pe drumuri, şi aşa am stat la cozi ca să plătim, acum trebuie să mai stăm încă o dată“, a spus nemulţumit un bucureştean care-şi achita impozitele la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Sectorul 4. 

Contribuabilii care-şi vor plăti diferenţa până la 31 martie vor beneficia de reducerea de 10%.

Reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 susţin că au trimis înştiinţări cetăţenilor, însă pentru diferenţa pe care o au de plătit nu vor mai trimite, pentru că rezultă costuri prea mari. Cei care nu vor achita şi diferenţele vor fi executaţi silit, mai spun reprezentanţii Direcţiei.

Cât plătesc bucureştenii impozit pentru locuinţă

BUCUREŞTI 2012 2013 Garsonieră 48 - 92 de lei 56 - 106 lei 2 camere 84 - 143 de lei 166 - 220 de lei 3 camere 142 - 190 de lei 193 - 255 de lei 4 camere 167 - 220 de lei 193 - 255 de lei


Consilierii generali au adoptat în şedinţa de marţi proiectul de hotărâre prin care se majorează impozitele şi taxele în Capitală cu 16 procente. Acesta a fost aprobat cu scandal, reprezentanţii grupului PDL contestând propunerea primarului Oprescu.

Proiectul de majorare a taxelor şi impozitelor din Capitală a fost adoptat cu 30 de voturi pentru şi 11, împotrivă. Astfel, vor creşte cu 16% taxele şi impozitele pe clădiri, pe terenuri şi amenzile, în timp ce impozitul pe maşini rămâne la nivelul naului trecut.

De asemenea, se vor mări şi amenzile. Bonificaţia de 10% pentru cei care achitp diferenţele până la 31 martie se păstrează.

Sunt şi taxe şi impozite care rămân la fel ca anul trecut: cota de impozit pe clădiri datorată de persoanele juridice, cota de impozit pentru clădirile care nu au fost reevaluate, impozitul pe spectacole, taxa pentru eliberarea sau avizarea anuală a autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţii publice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite