Mai multe restaurante din Centrul Vechi şi din Drumul Taberei au fost închise de Garda Financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase localuri din Centrul Vechi şi din cartierul Drumul Taberei au fost închise de Garda Financiară. Acestea au fost închise de Garda Financiară din cauza unor nereguli descoperite la controale întreprinse la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit Gărzii Financiare, la cele şase localuri sancţionate cu suspendarea activităţii comerciale pentru trei luni au fost constatate abateri precum încălcarea obligativităţii utilizării caselor de marcat electronice fiscale sau a normelor legale privind evidenţa operativă a mărfurilor aflate la vânzare.

Potrivit surselor Mediafax, ar fi vorba şi despre clubul La Muse din Centrul Istoric al Capitalei, Casa Rustic şi alte patru localuri din cartierul Drumul Taberei. Reprezentanţii restaurantului Casa Rustic susţin că activitatea lor nu a fost afectată de aceste controale. „Am avut un control de la Garda Financiară, în data de 26.01.2013, care nu s-a soldat cu închiderea unităţii şi suspendarea activităţii“, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Casa Rustic..

Garda Financiară precizează că nopţile de vineri şi sâmbătă, 26 şi 27 ianuarie, comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Financiare, împreună cu inspectori din cadrul Unităţii de Inspecţie Fiscală (ANAF), au verificat 16 localuri din Bucureşti, respectiv trei cluburi de noapte din Centrul Istoric şi 13 restaurante din cartierul Drumul Taberei).

În urma controalelor, au fost dispuse şi 38 de sancţiuni contravenţionale cu amendă şi confiscarea numerarului neînregistrat în cuantum total de 84.600 lei.

În aceeaşi perioadă, echipe de comisari din cadrul secţiilor Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timiş ale Gărzii Financiare, au verificat activitatea a 22 cluburi de noapte din aria de competenţă, au aplicat amenzi totale în valoare de 64.900 lei şi au confiscat numerar în cuantum total de 17.165 lei încasat fără emiterea bonului fiscal. De asemenea, comisarii au dispus suspendarea pentru trei luni a activităţii comerciale a şase dintre localurile verificate.

Acţiunile de control ale Gărzii Financiare au fost realizate cu sprijinul Poliţiei şi Jandarmeriei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite