Firea vrea să înfiinţeze cămine pentru bătrâni în fiecare sector

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a iniţiat o nouă măsură destinată persoaneor de vârsta a treia, de data aceasta nemaifiind vorba despre vacanţe în Grecia pe banii bucureştenilor, ci despre cumpărarea a şase imobile, pe care PMB să le renoveze şi să le transforme în cămine de bătrâni.

Compania Municipală Imobiliară Bucureşti (CMIB) a anunţat că vrea să cumpere şase imobile - câte unul în fiecare sector al Municipiului Bucureşti - pentru înfiinţarea Reţelei Metropolitane “Asistenţă pentru seniori. Respect pentru vârsta a treia”. Proiectul a fost aprobat prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la sfârşitul lunii august.

„Aşa cum am promis, vom înfiinţa cămine pentru seniori în toate cele şase sectoare ale Capitalei, şi, în acest scop, achiziţionăm imobile în care vor funcţiona aceste centre de îngrijire a persoanelor vârstnice. Căminele vor fi operaţionalizate, reabilitate şi dotate corespunzător, astfel încât seniorii să beneficieze de cele mai bune condiţii. Proiectul va fi derulat prin companiile municipale Imobiliara şi Medicală. Măsura înfiinţării acestor centre este extrem de necesară, mai ales că, potrivit datelor statistice oferite de INS, anul trecut, în Bucuresti, a fost raportat, la indicatorul persoane cu vârsta peste 60 de ani, un procent de aproximativ 22% din totalul populaţiei Capitalei. Mai mult decât atât, conform informaţiilor Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de sector, există un număr de 9520 de persoane vârstnice cu dizabilităţi, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependenţă”, a declarat edilul Capitalei într-un comunicat remis redacţiei.

Caietul de sarcini cu toată documentaţia necesară, precum şi condiţiile de participare pentru cei care doresc să facă oferte au fost publicate pe site-ul Companiei Municipale Imobiliara Bucureşti – www.cmibsa.ro.

Suma totală maximă estimată pe care CMIB inteţionează să o plătească pentru toate cele şase clădiri este de 93,1 milioane de lei - TVA inclus (aprox. 15,5 mil. lei pentru fiecare imobil). Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocaţi de Primăria Capitalei, printr-o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (HCGMB 638/26.09.2018).

Data limită de depunere a ofertelor la sediul CMIB este 16 noiembrie, ora 13:00.

Pentru a fi selectate şi evaluate, imobilele trebuie să aibă obligatoriu unele caracteristici minimale:

- să fie racordate la reţelele de utilităţi publice;

- să fie compuse din minimum subsol, parter şi două etaje (cu posibilitatea reamenajării spaţiului);

- suprafaţa utilă a fiecărei clădiri să fie de cel puţin 2.000 mp.;

•         fiecare imobil trebuie să aibă un spaţiu exterior de relaxare de cel puţin 250 mp, care să permită şi amenajarea unei parcări de 30 mp.

Ofertanţii pot propune spre achiziţie doar clădiri care nu se află pe lista imobilelor expertizate tehnic şi încadrate într-una dintre categoriile de risc seismic. De asemenea, oricare dintre imobile trebuie să poată fi vândut imediat ce un ofertant va fi declarat câştigător. În plus, clădirile supuse vânzării nu trebuie să facă obiectul unei succesiuni, revendicări, proceduri judiciare de orice natură sau unui litigiu.

Compania Municipală Imobiliara Bucureşti este una dintre cele 22 de societăţi comerciale pe acţiuni care alcătuiesc Holdingul Municipal. A fost înfiinţată prin HGMB 136/11.04.2017 şi se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite