Evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, organizate de Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate din subordine, organizeaza, in perioada 20-24 decembrie o serie de evenimente dedicate sarbatorilor de Iarna.

În zile de 20 şi 21 decembrie, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti organizează „Ajun la Palatul Brâncovenilor”, anunţă Primăria Capitalei.

Vineri, 20 decembrie, în sala Scoarţelor va avea loc un spectacol de colinde, poezie şi cântece vechi româneşti, iar sâmbătă copiii din centrele de plasament din Bucureşti şi cei diagnosticaţi cu autism vor fi invitaţii speciali ai lui Moş Crăciun. Aceştia vor cânta şi dansa împreună cu spiriduşii Moşului, vor asista la momente de magie şi vor primi cadouri.

Totodată, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti organizează o serie de acţiuni dedicate beneficiarilor de servicii sociale.

Vineri, 20 decembrie, la ora 18.00, în Complexul de Servicii Sociale pentru Adulţi Sfântul Ioan din Bulevardul Teodor Pallady, numărul 64, sector 3, bărbaţii fără adăpost de pe raza Capitalei vor confecţiona ornamente şi vor împodobi bradul, în sunetul colindelor oferite de Corul Conservatorului Bucureşti şi vor primi cadouri de Crăciun constând în obiecte de uz personal, fructe şi dulciuri. După împodobirea bradului va fi inaugurată expoziţia fotografică exterioară, vizibilă din bulevard, cu portretele oamenilor străzii din Bucureşti, acţiune menită să ofere o perspectivă asupra dramelor acestora.

Tot aici, în data de 24 decembrie, începând de la ora 10.00, se vor încinge pirostriile pentru a fierbe în aer liber cele 1.000 de sarmale preparate cu ajutorul oamenilor străzii, pe care aceştia le vor mânca la masa de Crăciun.

Sâmbătă, 21 decembrie, ora 18.00 la Adăpostul pentru femei din Şoseaua Berceni, numărul 4, sector 4, 100 de femei fără adăpost de pe raza Capitalei îl vor aştepta pe Moş Craciun cu bradul gata împodobit, cu sprijinul Asociaţiei Sfântul Nicolae şi Sfântul Efrem cel Nou.

Luni, 23 decembrie, orele 9.00-13.00, copiii celor 3.000 de beneficiari ai cantinelor sociale vor primi cadourile oferite de cetăţenii Capitalei care au dorit să-i ajute pe copiii la care, în mod obişnuit, Moş Crăciun nu prea vine.

Primăria şi brazii în ghiveci

În această iarnă, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu, lansează şi proiectul „Brăduţul ecologic”. Prin acest proiect, Municipalitatea îşi propune să atragă atenţia cetăţenilor asupra defrişării pădurilor, prin promovarea brazilor la ghiveci ca o alternativă a bradului de Crăciun.

Astfel, în perioada 09 - 20 decembrie 2013, inspectorii Direcţiei de Mediu distribuie brăduţi în ghiveci, ornaţi cu podoabe ecologice şi instalaţii electrice bătrânilor şi copiilor din 14 centre sociale, două grădiniţe şi o şcoală generală din Bucureşti.

În primavară, inspectorii Direcţiei de Mediu, împreună cu voluntari, vor transplanta brazii din ghiveci în curţile centrelor respective, dar şi în parcul Tineretului. Cu această ocazie,  Municipalitatea le-a oferit celor 800 de copiii şi cadouri de Crăciun, constând în jocuri şi rechizite.

Cadouri au fost oferite şi unui număr de 60 de copiii de la două grădiniţe din ţară, Piteşti şi Târgu-Jiu, veniţi în Capitală să viziteze ,,Bucharest Christmas Market’’ din Piaţa Universităţii, dar şi pentru un schimb de idei şi bune practici cu cele două grădiniţe din Bucureşti, pe tema brăduţului ecologic.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite