Elevii din Sectorul 6 vor beneficia de cursuri de educaţie rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Sectorul 6 a fost demarat un proiect numit „Ora de Educaţie Rutieră”, care vizează conştientizarea elevilor din clasele terminale asupra cauzelor de producere a accidentelor cu consecinţe foarte grave.

La fiecare oră rutieră din liceele cuprinse în proiect, elevilor li se va pune mai multe spoturi rutiere preventive şi imagini de la accidente rutiere. Totodată, ei vor beneficia şi de sfaturile, consultanţa şi experienţa în domeniul rutier, a reprezentanţilor ARVER şi a unui profesor de legislaţie rutieră din cadrul Şcolii de Şoferi Dicu.

Poliţia susţine că un număr foarte mare de accidente se întâmplă din cauza şoferilor tineri, iar peste 65% din accidente sunt provocate din cauza teribilismului, vitezei excesive sau consumului de alcool. „Tocmai de aceea ne adresăm în primul rând elevilor, viitorilor conducatori auto, deoarece ei sunt cei care trebuie să conştientizeze din timp că încălcarea regulilor de circulaţie poate conduce la un final tragic”, se arată în comunicatul trimis de Primăria Sectorului 6.

Acest proiect se va desfăşura pe parcursul: 31 ianuarie 2013 – 31 mai 2013, cuprinzând toate liceele din Sectorul 6 - Colegiul Naţional “Elena Cuza”, Colegiul Tehnic “Petru Maior”, Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii “Gheorghe Airinei”, Colegiul Naţional “Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic “Carol I”, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu”, Liceul Teoretic “Marin Preda”, Liceul Tehnologic “Petru Poni”, Liceul cu Program Sportiv “Mircea Eliade”, Liceul Tehnologic “Sf.Antim Ivireanu”, Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite