Cum să faci 7.000 de euro mergând 2.000 de kilometri pe bicicletă: te gândeşti la binele altora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca să arate cât de mult au apreciat darul, copiii au organizat o 
minicursă chiar în incinta SOS Satul Copiilor Bucureşti, alături de 
Sebastian Schmitz FOTO SOS Satele Copiilor România
Ca să arate cât de mult au apreciat darul, copiii au organizat o minicursă chiar în incinta SOS Satul Copiilor Bucureşti, alături de Sebastian Schmitz FOTO SOS Satele Copiilor România

Sebastian Scmitz, directorul unei firme de software, a făcut un pariu inedit care a escaladat într-un gest caritabil de proporţii. A parcurs 2.000 de kilometri pe bicicletă în 14 zile prin care a reuşit să strângă 7.000 de euro pentru copiii din România.

Un pariu neobişnuit şi 2.000 de kilometri parcurşi pe bicicletă în 14 zile şi prin şase ţări au convins zeci de oameni să se alăture unei iniţiative caritabile care a permis cumpărarea celor 60 de biciclete pentru copii.

Iniţiatorul campaniei de strângere de bani, Sebastian Schmitz, directorul firmei Cabanova, a reuşit să parcurgă cei 2.032 de kilometri dintre Bucureşti şi Düsseldorf în 14 zile. Pe traseul care l-a condus prin România, Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia şi Germania, el a convins o mulţime de oameni că merită să doneze banii necesari pentru a cumpăra bicicletele atât de mult dorite de copiii de la SOS Satele Copiilor România.

“Datorita afacerii mele, petrec mult timp în România şi am avut experienţe frumoase, dar m-am confruntat şi cu situaţii deplorabile. În orfelinatele din România sunt mai mult de 20.000 de copii şi mulţi trăiesc în condiţii dificile. Aceşti copii au o viaţă grea şi nu primesc nimic de-a gata. Si de aceea strâng bani ca să le fac vieţile puţin mai bune”, a declarat Sebastian Schmitz.

Pentru că a trecut de la vorbe la fapte, a reuşit să convingă mulţi oameni să-i susţină efortul. Iar vineri, 9 august, mai mult de 50 de copii de la SOS Satul Copiilor din Bucureşti au primit, în numele lor şi al copiilor din Satele Copiilor Cisnădie şi Bacău, cele 60 de biciclete cumpărate deja din sumele strânse pe parcursul celor două săptămâni de pedalat prin Europa.

Ca să arate cât de mult au apreciat darul, copiii au organizat o minicursă chiar în incinta SOS Satul Copiilor Bucureşti, alături de Sebastian Schmitz. Scopul proiectului a fost de a spori interesul opiniei publice pentru problemele cu care se confruntă copiii abandonaţi din România. Campania a beneficiat de o platformă de donaţii online dezvoltata de firma Cabanova, care a permis strângerea fondurilor.

Pentru cei interesaţi să afle mai multe detalii despre călătoria pe bicicletă a directorului Cabanova, inclusiv traseul şi un jurnal de călătorie, le pot găsi pe site-ul acţiunii.

SOS Satele Copiilor România

Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume, cu sediul central în Austria. SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. SOS Satele Copiilor Romania a fost infiinţată în anul 1990.

În acest moment asociaţia implementează trei programe la nivel naţional. în Bucureşti, Sibiu şi Bacău oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi) şi servicii educaţionale (Grădiniţe SOS, Maşina cu Jucării, Tabăra, Proiecte Educaţionale). SOS Satele Copiilor România este membră a Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru copil.

Pe aceeaşi temă:

„Satele Copiilor“, o a doua şansă pentru 300 de micuţi. Povestea mamei sociale care a crescut 10 copii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite