Cinci ponturi pentru a scăpa rapid de mahmureală, date de specialişti. Cât de eficiente sunt de fapt zeama de varză şi cafeaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci ponturi pentru a scăpa de mahmureală
Cinci ponturi pentru a scăpa de mahmureală

Nu de puţine ori se întâmplă ca unii petrecăreţi să dea pe spate pahar după pahar, fără să se gândească la consecinţe. În dimineaţa de după petrecere, ameţeala, greaţa şi durerea de cap sunt doar câteva dintre simptomele care vă chinuie după o beţie. „Adevărul“ vă dă cinci ponturi despre cum puteţi scăpa de mahmureală.

1. Apa, cheia succesului

Alcoolul consumat în exces ne deshidratează, după cum menţionează medicul nutriţionist Şerban Adrian. Pentru a vă hidra corespunzător după consumul de alcool este nevoie să consumaţi o mare cantitate de apă, chiar mai mult de doi litri de lichid.

2. Zeama de varză alungă greaţa

Simptomele mahmurelii sunt diverse, dar, spune nutriţionistul, fiecare îşi dă seama cu ce le poate ameliora. Spre exemplu, zeama de varză este indicată pentru diminuarea stării de greaţă.

image

3. Fructele ajută organismul

De asemenea, un mod bun prin care puteţi să vă reveniţi din mahmureală este să consumaţi fructe proaspete. Acestea conţin multe vitamine şi minerale de care organismul are nevoie după o beţie.

4. Cafeaua bună pentru „trezire“

„Nu există o reţetă standard. Fiecare ştie ce îl ajută. Ce pot spune este că şi cafeaua este bună pentru unele persoane“, menţionează nutriţionistul.

5. Supele ne vitaminizează

Supele de legume sunt un alt remediu potrivit pentru mahmureală, după cum explică nutriţionistul. Explicaţia este simplă: legumele conţin numeroase vitamine care, la fel ca fructele, ajută organismul să-şi revină din starea de oboseală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite