Oprescu aşteaptă raportul comisiei de expertiză pentru a decide în privinţa demolării Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu a numit o comisie de expertiză care să se pronunţe cu privire la riscurile demolării Cathedral Plaza. FOTO Arhiva Adevărul
Sorin Oprescu a numit o comisie de expertiză care să se pronunţe cu privire la riscurile demolării Cathedral Plaza. FOTO Arhiva Adevărul

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că a fost numită o comisie de expertiză care să se pronunţe cu privire la eventualele riscuri ale demolării Cathedral Plaza asupra Catedralei Sf. Iosif.

Primarul Sorin Oprescu, a declarat că, pentru demolarea imobilului Cathedral Plaza, a fost numită o comisie de expertiză care să stabilească dacă există riscuri  pentru lăcaşul de cult din imediata apropiere.

„Noi am făcut formele admistrative. A fost numită o comisie de expertiză, mă bazez pe şcoala de construcţii. Aştept să văd care sunt riscurile de rezistenţă. Lumea nu prea vorbeşte despre asta, dar chiar sunt riscuri pentru catedrală.", a declarat Sorin Oprescu.

Conform primarului general, comisia de expertiză şi-a început activitatea în urmă cu câteva zile şi urmează să-i livreze edilului raportul final în termen de trei săptămâni.

Întrebat dacă s-ar putea renunţa la demolarea imobilului în eventualitatea că raportul va indica riscuri pentru lăcaşul de cult din imediata apropiere, Sorin Oprescu a spus: „În funcţie de concluziile colectivelor de specialişti, vom vedea atunci. Deocamdată sunt speculaţii sau supoziţii, mai bine spus – a supoziţii.“

Povestea „colosului de lut“

Cathedral Plaza sau colosul cu picioare de lut, aşa cum îl numesc reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, trebuia să intre în proces de demolare de mult, după cum susţin avocaţii Arhiepiscopiei. Aceştia spun că decizia a fost dată de Curtea de Apel Ploieşti şi este definitivă şi irevocabilă.

Nemulţumirea episcopilor vine pe fondul neaplicării deciziei definitive şi irevocabile, de pe 23 ianuarie, dată de Curtea de Apel Ploieşti, prin care s-a dispus demolarea turnului Cathedral Plaza şi readucerea terenului pe care a fost edificată această construcţie la destinaţia iniţială, aceea de parc.

De altfel, primarul Sorin Oprescu vrea să recupereze terenul concesionat către firma care a construit ilegal Cathedral Plaza. Decizia vine cu câteva zile după ce executorul judecătoresc a somat Primăria Capitalei să demoleze în termen de 10 zile clădirea.

Povestea clădirii Cathedral Plaza a început în urmă cu aproape cincisprezece ani, atunci când Millennium Building Development a dezvoltat proiectul, investiţie ce s-a ridicat la aproximativ 60 de milioane de euro. Turnul de 19 etaje din coasta Catedralei Sfântul Iosif din Capitală a fost finalizat în 2011.

Pe aceeaşi temă:

Oprescu vrea înapoi terenul de sub Cathedral Plaza, chiar dacă clădirea n-a fost demolată

Episcopii catolici îi cer lui Oprescu dărâmarea clădirii declarate ilegală în Justiţie - Cathedral Plaza: „Primarul a adoptat o poziţie duplicitară“

Nedemolabilii: coloşii imobiliari, mai presus decât legea. Povestea Cathedral Plaza şi a clădirii care a stricat imaginea Parcului Corvin din Hunedoara

Cât ne costă demolarea Cathedral Plaza

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite