Bucureşti, în topul celor mai ieftine oraşe din Europa pentru turişti. „Bucureştiul este minunat dacă vrei să te simţi bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buucureştiul este lăudat pentru atmosfera sa specială FOTO: Denis Grigorescu
Buucureştiul este lăudat pentru atmosfera sa specială FOTO: Denis Grigorescu

În ultimul său număr, cunoscuta publicaţie britanică Time Out prezintă printre altele un top ale celor mai ieftine oraşe din Europa. Iar Bucureştiul ocupă un loc fruntaş în acest clasament inedit.

În articolul scris de jurnalista britanică Sophie Dickinson au fost incluse 11 oraşe din Europa, iar principalele criterii luate în calcul au fost atmosfera din respectivele oraşe, atracţiile, preţul unei nopţi de cazare pe platforma Airbnb şi preţul unei halbe de bere.

Pe primul loc în top a fost situat oraşul polonez Cracovia, unde preţul mediu al unei nopţi de cazare prin Airbnb este de 77 de dolari, iar preţul unei halbe de bere este de 2,82 dolari. Autoarea articolului are cuvinte de apreciere pentru numeroasele festivaluri din Cracovia şi pentru siturile medievale din oraş.

Pe locurile doi şi trei în topul celor mai ieftine oraşe din Europa s-au clasat Riga (Letonia) şi Český Krumlov (Cehia).

Bucureşti ocupă locul al patrulea în topul celor mai ieftine oraşe întocmit de către cei de la Time Out. Aici, conform jurnalistei Sophie Dickinson, preţul mediu al unei cazări este de 59 de dolari, iar cel al unei halbe de bere este de 1,94 dolari.

Bucureştiul s-a situat pe locul patru în top FOTO: Denis Grigorescu

bucuresti oras ieftin europa 01 foto denis grigorescu

Bucureştiul este minunat dacă vrei să te simţi bine. În ceea ce priveşte viaţa de noapte, evitaţi barurile supraevaluate de lângă centru şi căutaţi în schimb barurile aflate pe acoperişuri. În Bucureşti puteţi încerca mâncare tradiţională şi delicioasă la preţuri extrem de mici. Recomandarea noastră este legendarul local Caru’ cu Bere”, scrie jurnalista britanică.

Pe următoarele locuri în top s-au situat Belgrad (Serbia), Kaunas (Lituania), Zagreb (Croaţia), Argos (Grecia), Marsalforn (Malta), Sofia (Bulgaria) şi Graz (Austria). 

Vă mai recomandăm şi: 

Detaliul special care îi îmbie pe turişti să viziteze obiectivele unice din zona Râmnicu Sărat VIDEO 

Ministrul Turismului recunoaşte că Litoralul românesc este scump: Nu îmi explic cum unii români preferă, la anumite preţuri, să meargă în concediu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite