Veşti bune pentru şoferi: aproximativ 10.000 de noi locuri de parcare vor fi amenajate în Bucureşti, iar peste 1.000 vor fi de tipul park & ride

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planul viitoarei parcări din zona Edgar Quinet. FOTO PMB
Planul viitoarei parcări din zona Edgar Quinet. FOTO PMB

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut publice 14 proiecte care vizează construcţia parcajelor subterane şi supraterane din Bucureşti. Aproximativ 10.000 de locuri de parcare urmează să fie construite în Capitală.

După ce parcarea de la Universitate a fost realizată în parteneriat public-privat şi a fost dată în folosinţă toamna trecută, toate proiectele noilor parcări sunt ofertate şi prezintă interes în a fi realizate în parteneriat public-privat, fără a se folosi bani din bugetul local. Urmează să fie începute lucrările la următoarele parcări:

1. Parcarea subterană Edgar Quinet - 320 de locuri
2. Parcarea subterană Dorobanţi - 254 de locuri
3. Parcarea Walter Mărăcineanu - 242 de locuri
4. Strada Pictor Nicolae Tonitza - 317 locuri
5. Piaţa Charles de Gaulle - 603 locuri
6. Piaţa Alba Iulia- 1.496 de locuri
7. Gara de Nord- 1.487 de locuri
8. Parcajul subteran din zona Bibliotecii Naţionale - 3.500 de locuri
9. Parcaje subterane în galeriile metroului - aproximativ 400 de locuri

În jur de 1.100 de parcările park & ride (parchează şi călătoreşte)

Parcarea de tipul park & ride îi vizează pe cei care vin să viziteze Bucureştiul sau navetiştii care lucrează în Capitală. În acest caz, autoturismul se parchează într-o zonă marginală a oraşului, iar vizitatorii pot ajunge în centru cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

Prin construcţia unor astfel de parcări, municipalitatea speră să se reducă semnificativ presiunea pusă pe parcările centrale, care au o capacitate destul de mică.

Primăria Generală are în vedere realizarea mai multor parcări de acest tip în următoarele zone:

1. Aerogării - 200 de locuri
2. Iancului - Pantelimon - 250 de locuri
3. Liviu Rebreanu - 200-220 de locuri
4. Zona IMGB, la capătul liniei de metrou - circa 220 - 250 de locuri
5. Militari, zona fostei autogări - 250 de locuri

Oprescu nu a uitat nici de parcările rezidenţiale, despre care spune că sunt gândite, în principal, pentru zonele semicentrale sau în cartiere.

„Au fost concepute şi realizate studii de fezabilitate pentru trei tipuri de parcări supraterane, respectiv cu 130 de locuri, 300 de locuri şi 500 de locuri” , a precizat Sorin Oprescu.

În acest moment, Primăria Generală a Capitalei se află în faza în care identifică şi clarifică situaţia juridică a terenurilor pe care urmează să fie construite parcările.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite