Bucureştenii ies în stradă să ceară un oraş pentru oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul a ajuns la cea de-a doua ediţie FOTO Organizatori
Marşul a ajuns la cea de-a doua ediţie FOTO Organizatori

Pe 4 iulie, începând cu ora 10.00, are loc al doilea marş care îşi propune să transforme Bucureştiul într-un oraş accesibil pentru toţi locuitorii. Protestul va începe de la Piaţa Victoriei şi se va încheia în Piaţa Universităţii.

Organizatorii marşului susţin că în Bucureşti sunt o mulţime de probleme pe care municipalitatea le ignoră şi printre cele mai importate se numără: maşinilie parcate pe trotuare, gropile şi cablurile care sunt un adevărat pericol pentru copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi şi treceri de pietoni blocate de maşini parcate neregulamentar. 

Astfel, pentru a trage un nou semnal de alarmă, bucureştenii ies în stradă şi mărşăluiesc cerând un oraş civilizat, pentru oameni şi nu pentru maşini. 

„Pe 4 iulie, începând cu ora 10.00, pornim în Marşul Oras <accesibil> pentru oameni! – părinţii care vor să-şi crească copiii într-un oraş uman, persoane cu dizabilităţi care vor un trai independent şi un oraş incluziv, oameni care nu mai vor să fie hăituiţi şi agresaţi de traficul motorizat urban, pesoane vârstnice care nu vor să se mai teama de gropi, şantiere, bălţi şi trotuare înzăpezite, şoferi care înţeleg că, înainte de orice, trotuarul şi spaţiile pietonale sunt ale pietonilor, biciclişti care înţeleg că nevoile pietonilor trebuie respectate. Traseul marşului: Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Strada Dem. Dobrescu, Bulevardul Magheru, Piaţa Universităţii“, anunţă printr-un comunicat de presă organizatorii marşului (n.r. - Activewatch, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România, Asociaţia Heart to Heart şi Asociaţia Totul pentru tine).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite