Autobuze, troleibuze şi tramvaie STB, oprite în depouri de inspectorii ANPC: Puneau în pericol sănătatea oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB au fost verificate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, la ora 3,30 a zilei de miercuri, în depourile din Bucureşti, ANPC oprind în depouri pe cele care puteau pune în pericol sau afecta sănătatea oamenilor.

În această dimineaţă, începând cu ora 3.30, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de acţiuni de control în principalele depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun din Capitală. 

Echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, coordonate de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu şi vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au verificat depourile şi autobazele STB de la Victoria, Dudeşti, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc.

Au fost controlate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineţii, pornind de la aceste locaţii, dar, din respect pentru bucureşteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficienţe majore, care îi puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea. 

Ulterior, şeful STB, Adrian Criţ, a declarat că în prima fază au fost oprite de la a intra pe traseu câteva zeci de mijloace de transport în comun, dar s-a intervenit punctual şi au mai rămas "doar câteva care nu au intrat în circulaţie".

Şeful STB a menţionat că au fost controlate şapte puncte de lucru, iar şase dintre acestea au fost amendate, cuantumul amenzilor fiind între 20.000 şi 50.000 de lei.

Câteva dintre de neregulile importante constatate, până acum, de echipele de control al CPCR Bucureşti-Ilfov sunt:

- Deficinţe tehnice

Prezenţa unor uşi care nu se închideau complet, fără etanşeizare,  

lipsa mânerelor de susţinere sau prezenţa unor mânere deteriorate, fără protecţia de PVC, în pericol de a se rupe sau fiind imposibil de dezinfectat

existenţa linoleumului deteriorat de pe pardoseală – cu bucăţi lipsă sau dezlipite şi ridicate, punând în pericol călătorii

lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi 

funcţionarea precară a instalaţiilor de ventilaţie sau încălzire în mijloacele de transport în comun.

- Deficienţe de igienă şi întreţinere

Neigienizarea totală sau parţială a incintelor mijloacelor de transport în comun

Utilizarea unor substanţe ineficiente pentru igienizare

Utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate şi neigienizate pentru curăţarea mijloacelor d transport în comun.

Controalele sunt în desfăşurare şi la această oră, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, reprezentanţii STB să vină la sediul ANPC, unde va avea loc o discuţie pe tema neregulilor identificate şi se va stabili termenul cel mai scurt de remediere a deficienţelor constatate, în beneficiul consumatorului şi cu respectarea legislaţiei în vigoare, în domeniu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite