Începe a treia ediţie a evenimentului „Mogoşoaia ClasicFest“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Brâncovenesc din Mogoşoaia va găzdui o serie de concerte care vor avea loc în decursul a cinci weekenduri. Primul concert din cadrul evenimentului „Mogoşoaia ClasicFest“ va avea loc pe 26 aprilie, iar evenimentul, aflat la cea de-a treia ediţie, îşi va închide porţile spre sfârşitul lunii viitoare.

Prima demostraţie va avea loc pe 26 aprilie, la ora 17.00. Organizatorii evenimentul spun că în acest an se implinesc trei secole de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni, motiv pentru care şi-au propus „recuperări sonore ale muzicii timpului, mai precis, în prima seară, creaţii pentru clavecin solo de Jean Philippe Rameau“.

Recitalurile vor fi precedate de la ora 16.00 de conferinţe susţinute de istoricul de artă Oana Marinache şi academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici. Aceştia vor discuta despre aşezămintele Brâncoveneşti, dar şi despre opera Saftei Brâncoveanu şi a urmaşilor săi.

Mogoşoaia „ClasicFest“ se află la cea de-a treia ediţie şi va începe pe 26 aprilie, urmând să se încheie pe 25 mai, iar în toată această perioadă, în weekenduri, vor fi susţinute recitaluri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite