În Sectorul 4 se blochează roţile rulotelor şi maşinilor de mari dimensiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rulote

Şoferii care îşi vor parca maşinile de mare capacitate şi dimensiuni pe spaţiile publice sau private din raza Sectorului 4 se vor trezi cu roţile blocate de către reprezentanţii primăriei. Regulamentul ce precede staţionarea în parcări şi pe drumuri publice a fost aprobat de  consilierii locali din Sectorul 4.

Noile reguli cu privire la blocarea roţilor au fost aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local Sector 4 la sfârşitul anului trecut. Astfel, maşinile de mare capacitate şi dimensiuni, inclusiv rulotele nu mai au dreptul să staţioneze în parcările publice şi de reşedinţă, dar nici pe drumurile publice de pe raza Sectorului 4.

Prevederi se aplică „tuturor autovehiculelor cu masa autorizată egală sau mai mare de 3,5 tone a remorcilor şi a rulotelor staţionate în parcările de reşedinţă, de utilitate publică, pe drumurile publice sau pe terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Bucureşti de pe raza teritorială a Sectorului 4”, se specifică în document.

Autorităţile motivează că au luat această măsura de blocare a roţilor, deoarece mai multe locuri de parcare din faţa blocurilor, dar şi de pe străzile principale sunt ocupate de remorci şi rulote care ocupă abuziv spaţiul public. „Multe se află într-o avansată stare de uzură, iar, pe lângă aspectul inestetic indus, ocupă inutil locuri în parcările de reşedinţă sau blochează trotuarele, îngreunând traficul pietonal", a declarat pentru B365.ro Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4.

Roţile vor fi blocate noaptea

Activitatea de blocare a roţilor, în cazul drumurilor şi parcărilor publice, se va desfăşura în intervalul orar 20.00 – 6.00, de luni până sâmbătă, iar în zilele de duminică, autorităţile vor bloca autovehiculele în intervalul 16.00 – 06.00.

Pe de altă parte, în cazul parcărilor de reşedinţă, din faţa blocului, operaţiunea de blocare a roţilor se va desfăşura non-stop. Blocarea roţilor va fi făcută de angajaţii Administraţiei Domeniului Public, împreună cu Poliţia Locală Sector 4 şi ai reprezentaţilor Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Pentru a-şi debloca roţile, proprietarii vor plăti o taxă de 300 de lei pe vehicul, bani care se vor duce la bugetul local al Sectorului 4.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite