Vladimir Voronin declară că a aflat în luna mai despre organizaţia extremistă "Antifa" şi că a rezolvat problema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul comuniştilor moldoveni Vladimir Voronin. FOTO Adevărul
Liderul comuniştilor moldoveni Vladimir Voronin. FOTO Adevărul

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, susţine că activitatea organizaţiei „Antifa” a fost sistată la intervenţia sa personală. Declaraţia a fost lansată în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

Potrivit lui Voronin, „Antifa” a fost organizată şi gestionată de către deputatul comunist Grigore Petrenco cu scopul de a lupta împotriva manifestărilor fasciste. Liderul comuniştilor a precizat că n-a fost informat despre organizaţia respectivă şi a aflat despre aceasta în luna mai a anului curent, când membrii ei au legat panglica Sfântului Gheorghe pe gardul de la Ambasada Ucrainei.

Vladimir Voronin a spus că le-a cerut lui Petrenco şi comsomoliştilor activişti să renunţe la „Antifa”, deoarece „statutul PCRM stipulează lupta contra manifestărilor fasciste, astfel activitatea noii organizaţii se suprapune cu activitatea partidului.

Potrivit IPN, liderul comuniştilor a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că „nimeni nu va pleca din conducerea PCRM, ci doar vor fi schimbate locurile”.

Voronin s-a arătat convins că partidul pe care îl conduce va câştiga alegerile parlamentare din toamnă şi a precizat că nu va face alianţă cu nicio formaţiune politică care va accede în Parlament. „Cu cei din dreapta noi nu avem interese comune, iar în partidele de stânga sunt trădători, care au trădat partidul nostru”, a precizat liderul PCRM. În acelaşi context, Voronin a negat categoric orice colaborare sau alianţă cu Partidul Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite