Moscova deschide "frontul antifascist" în Ucraina. Un deputat rus promite extinderea frontului şi în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Crimeea, Harkov şi alte regiuni ale Ucrainei, adversarii Euromaidanului au început să formeze aşa-zise fronturi antifasciste, cu sprijinul direct al Moscovei, scopul cărora este consolidarea forţelor proruse din Ucraina. Chiar astăzi la Kiev unele organizaţii proruse intenţionează să participe la o acţiune de distrugere a baricadelor Euromaidanului

Zilele trecute, la Simferopol, Crimeea a fost fondată mişcarea "frontul antifascist al slavilor", manifestul căreia a fost semnat de aproximativ 30 de organizaţii proruse.

Unul dintre fondatorii "frontului" este partidul „Rodina", patronat de vicepremierul rus Dmitrii Rogozin. Deputatul în Duma de stat a Rusiei, Aleksei Juravliov, liderul partidului „Rodina”, a declarat portalului gazeta.ru, că aceasta este doar începutul.

"Am început în Crimeea, pentru că populaţia de aici conştientizează ce este fascismul şi are o orientare prorusă", a explicat Juravliov .

Politicianul susţine că partenerii săi din partidul "Russkoie Edinstvo" (Unitatea Rusească) din Ucraina sunt foarte decişi şi deja au început crearea unor echipe de luptă pentru a lupta cu "huliganii fascişti", cum sunt calificaţi toţi cei care susţine Eurmaidanul.

Deputatul rus nu a exclus separarea Crimeii de Ucraina, amintind despre crearea de către parlamentului regiunii a unui grup de lucru privind revizuirea acordurilor prin care Crimeea a fost transmisă Ucrainei.

Juravliov la criticat pe preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici pentru "slăbiciunea manifestată în negocierile cu opoziţia", şi a spus că, în locul preşedintelui ucrainean "ar fi împrăştiat maidanul în trei secunde". 

Vrea filiale în Moldova

Emisarul lui Rogozin a dat asigurări că în scurt timp filiale ale frontului vor fi deschise în Odesa, Doneţk, Zaporojie, dar şi în tsatele Baltice şi în Republica Moldova.

În acelaşi timp la Harkov administraţia oraşului a creat "Frontul ucrainean", organizaţie ce îşi proclamă drept scop lupta cu Euromaidanul, iar în spatele acestui proiect ar sta alţi reprezentanţi ai Kremlinului.

La Kiev un "front antifascist" a creat Partdul Comuniştilor din Ucraina, care de asemenea şi-a propus crearea unor echipe de luptă cu Euromaidanul.

Gheorghi Cijov, şeful centrului de tehnologii politice susţine că Moscova ar fi interesată de crearea acestor structuri, chiar dacă nu îşi afişează susţinerea. "Dacă le reuşeşte îşi poate dezvolta succesul, dacă nu, va da vina pe acţiunea unui partid", afirmă Cijov, citat de gazeta.ru.

În acelaşi timp politologul Pavel Sviatenkov vede în aceste mişcări doar o acţiune tardivă a Rusiei de a coagula forţele proruse din Ucraina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite