Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon pentru victoria la prezidenţiale şi îl invită la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat luni, 14 noiembrie, pe Igor Dodon pentru victoria la alegerile prezidenţiale. Liderul de la Kremlin l-a invitat pe socialist într-o vizită la Moscova.

„Preşedintele Rusiei a subliniat că rezultatele alegerilor demonstrează o susţinere largă din partea alegătorilor pentru Igor Dodon, în vederea realizării stabilităţii social economice în ţară şi stabilirea priorităţilor politicii externe echilibrate.

Preşedintele Rusiei şi-a exprimat determinarea spre un dialog constructiv şi o cooperare activă în dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse în conformitate cu principiile Acordului de prietenie şi colaborare, care în aceste zile va îndeplini 15 ani de la semnare.

Vladimir Putin l-a invitat pe Igor Dodon să viziteze Rusia şi i-a dorit succese în activitatea sa de preşedinte”, se arată în comunicatul de presă al Kremlinului.

Amintim că preşedintele PSRM a obţinut 52,7% din voturi, în timp ce candidata proeuropeană, Maia Sandu, 47,7%. În decurs de trei zile, CEC trebuie să trimită procesele verbale către Curtea Constituţională, care va trebui să valideze alegerile în termen de 10 zile, în cazul în care nu depistează nereguli ce ar servi temei pentru invalidare a scrutinului electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite