Vlad Plahotniuc, despre referendum: E o înfrângere a socialiştilor care au încercat să preia forţat Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, susţine că referendumul eşuat de duminică, 19 noiembrie, este o înfrângere a partidelor de stânga, dar în mod special a socialiştilor, cei care au iniţiat referendumul de revocare din funcţie a lui Dorin Chirtoacă.

Vlad Plahotniuc a dat vina pe consilierii PSRM pentru situaţia din Capitală şi nu pe primarul general.

„O parte din vină pentru cum arată Chişinăul astăzi o are chiar PSRM, care blochează deja de atâta timp activitatea CMC, în diferite feluri. Eu cred că cetăţenii au dat ieri un răspuns foarte clar socialiştilor, iar boicotul anunţat de partidele de dreapta, inclusiv de PDM, a avut un impact decisiv asupra rezultatului final”, a declarat preşedintele PDM într-un interviu pentru Ziarul Naţional

Tot în contextul referendumului, democratul a specificat că „dreapta a arătat că poate învinge stânga, dacă are un interes comun”. 

„Eu apreciez rezultatul referendumului de ieri ca pe o înfrângere usturătoare a stângii, reprezentată în aceasta situaţie de PSRM, PCRM şi PN, partidele care au îndemnat oamenii să voteze pentru revocarea primarului”, a notat Plahotniuc.

El a mai precizat că nu se pune problema ca PDM să poată controla activitatea Primăriei Chişinău, deoarece PL şi PSRM deţin majoritatea consilierilor municipali. 

„Însă, PDM, prin intermediul guvernării centrale, ar putea să ajute Primăria, indiferent cine o conduce, că avem interimat sau nu, câtă vreme cei din Primărie vor veni cu proiecte concrete care să aducă rezultate pentru cetăţeni”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite