Vlad Filat: Vor fi introduse unele modificări în legislaţie cu referire la moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură FOTO Adevărul
Fostul premier a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură FOTO Adevărul

Guvernarea va opera modificări în legislaţie privind moţiunea de cenzură care poate fi înaintată pentru demiterea Guvernului. Declaraţia a fost făcută de către liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova.

„Trebuie făcute modificări în legislaţie, nu poate un Guvern întreg să vină în fiecare săptămână şi să răspundă la întrebările deputaţilor. Cred că trebuie făcute schimbări în legislaţie, să fie o claritate şi privind termenul când poate fi înaintată o moţiune de cenzură. Guvernul trebuie să muncească“, a subliniat politicianul.

Vlad Filat s-a referit la moţiunea de cenzură înaintată de deputaţii PCRM privind demiterea Guvernului condus de Iurie Leancă, dar care nu a fost susţinută de către Parlament. Imediat după respingerea primei moţiuni, comuniştii au înaintat alta.

„Nu este niciun secret, comuniştii prin scandal şi destabilizarea situaţiei încearcă să-şi asigure un succes pentru politica lor. Încă suntem nevoiţi să examinăm odată în săptămână o moţiune de cenzură, dar sunt necesare modificări la legislaţie“, a accentuat politicianul, transmite IPN.

Vlad Filat a fost demis din funcţia de premier în primăvara anului curent printr-o moţiune de cenzură tot înaintată de comunişti. Atunci iniţiativa comuniştilor a fost susţinută de către deputaţii democraţi. După ce guvernul a căzut a fost creată Coaliţia Pro Europeană, din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat, şi 7 deputaţi liberali, care ulterior au creat Partidul Liberal Reformator. Deputaţii din aceste formaţiuni constituie acum majoritatea parlamentară.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite