Vlad Filat nu are încredere în noua coaliţie de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat şi-ar fi dorit o mai bună comunicare în fosta AIE FOTO: Adevărul
Vlad Filat şi-ar fi dorit o mai bună comunicare în fosta AIE FOTO: Adevărul

Liberal-democratul Vlad Filat nu crede că se poate vorbi deocamdată despre încredere şi prietenie în cadrul noii coaliţii de guvernare. Pentru ca încrederea reciprocă să fie obţinută, este nevoie de mult efort, spune liderul PLDM.

În cadrul unei emisiuni televizate, politicianul a declarat că, dacă ar fi să întoarcă timpul, ar avea mai multă comunicare în fosta alianţă şi nu ar lăsa lucrurile să fie înţelese altfel.

„La expirarea mandatului Parlamentului trebuie să avem o etapă importantă depăşită”, speră Vlad Filat. Potrivit liderului PLDM, în comparaţie cu fosta alianţă, acum există o comunicare mai eficientă. „Există program de guvernare, care a fost votat, acordul semnat. Jocul va fi unul cu cărţile pe masă”, a subliniat Vlad Filat.

Cu referire la fosta alianţă, liderul liberal-democrat a spus au existat momente când unii colegi criticau permanent propriul Guvern. Politicianul a sugerat că PL nu a înţeles faptul că „nu poţi să fii la guvernare, fiind în opoziţie”. „Într-o coaliţie de guvernare nu ataci permanent. Această stare a ajuns până a explodat”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a recunoscut că, până la constituirea noii coaliţii, au fost purtate discuţii cu PCRM despre eventuale alegeri anticipate, doar că PCRM vede în Republica Moldova Uniunea Euroasiatică, nu în UE.

PLDM a denunţat acordul Alianţei pentru Integrare Europeană la 13 februarie. La 30 mai, liderii PLDM, PDM şi grupului liberalilor reformatori au semnat acordul de constituire a Coaliţiei Pro-Europene. Liberalii lui Ghimpu au fost excluşi de la guvernare

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite