Viorel Cibotaru: Partidul Democrat încalcă de pe acum Codul Electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, a declarat că viitorul preşedinte al Republicii Moldova trebuie să fie o persoană cu experienţă politică pentru a conduce mişcarea de „dezoligarhizare” şi „decapturizare” a instituţiilor statului.

Cibotaru e de părere că există riscul fraudării alegerilor prezidenţiale, din toamna acestui an.

„Când mă refer la fraudarea alegerilor, mă refer la acele acţiuni care sunt întreprinse de reprezentanţii guvernării în teritoriu, modul în care ei au început să acţioneze în vederea pregătirii alegerilor anticipate, acelor acţiuni pe care le întreprind la nivelul viitoarelor comisii electorale vizavi de finanţarea partidelor, modul în care vor fi cheltuiţi banii în această campanie – totul vorbeşte despre faptul că Partidul Democrat de pe acum încalcă Codul Electoral”, afirmă liberal-democratul.

În alt context, liderul PLDM susţine că pentru a consolida statul Republica Moldova, este nevoie de două lucruri esenţiale: retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ţării, schimbarea statutului existent al teritoriilor ocupate cu un statut deosebit în cadrul Constituţiei şi intensificarea procesului de integrare în cadrul unui proces de globalizare pan-european. 


Cibotaru consideră firesc, ca integrarea europeană să se desfăşoare împreună cu România, Moldova fiind parte a acestei naţiuni, a acestui popor şi având istorie comună şi visul comun de a trăi împreună.

„Atunci când există coeziune în clasa politică naţională, când există o concentrare a efortului naţional asupra unor probleme fundamentale de interes naţional, când există o focalizare a clasei politice asupra acestor sarcini, atunci nimic nu este imposibil. În cazul nostru, avem o problemă enormă cu clasa politică, care este molipsită şi erodată de un nivel de corupţie înalt, care a permis unui oligarh să captureze instituţiile statului şi să supună interesele naţionale ale statutului unor interese meschine, de clan”, a subliniat preşedintele PLDM.

Viorel Cibotaru a făcut aceste afirmaţii în cadrul unui interviu oferit pentru IPN luni, 15 august.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite