VIDEO PDM acuză presiuni din partea guvernării: „Îi încurajăm să nu se ocupe de furatul membrilor de la PDM”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Partidul Democrat acuză presiuni din partea guvernării, mai exact din partea Blocului ACUM, practic în toate organizaţiile teritoriale. Democraţii cer Blocului să înceteze aceste abuzuri, iar CEC să ia act de aceste încălcări. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele PDM, Pavel Filip, şi secretarul general al partidului, Alexandru Jisdan, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Potrivit secretarului general al PDM, Alexandru Jizdan, membrii şi candidaţii PDM au fost şi sunt şantajaţi că, dacă nu vor trece la partidele puterii, vor fi demişi din funcţiile pe care le deţin. Aici a dat exemplul unui promotor al PDM, director la întreprinderea „Anenii Noi Gaz”, Veaceslav Bîstriţchi, căruia i s-a cerut să elibereze funcţia pentru că „este unul din cei mai activi membri ai PDM, a participat activ în campaniile electorale şi a ajutat PDM să obţină un scor bun în alegeri”.

Activistului democrat i s-a condiţionat părăsirea PDM-ului şi aderarea la Blocul ACUM. La fel i s-a cerut să convingă şi alte persoane să facă la fel. Pentru a-şi păstra funcţia, a convins cinci primari să părăsească PDM, a spus Alexandru Jizdan.

Fostul ministru de Interne a mai spus că democraţii din teritorii sunt ameninţaţi că, în cazul în care nu vor trece de partea guvernării, PDM va fi scos înafara legii. Potrivit lui Alexandru Jizdan, în localităţile Hârbovăţ şi Cobusca Nouă din Anenii Noi, celor doi candidaţi democraţi la funcţia de primar li s-a propus să se retragă din campania electorală, iar dacă nu o vor face, se vor pricopsi cu controale la magazinele pe care le deţin.

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a menţionat că, indiferent de abuzurile care se comit asupra membrilor şi candidaţilor PDM, partidul a demonstrat la 20 octombrie că „nu este un partid al unui singur om, dar al oamenilor gospodari, profesionişti şi muncitori pentru oameni”. Acest fapt a fost demonstrat, potrivit lui Pavel Filip, alegerea celor aproape 200 de primari din primul tur.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite