VIDEO Partidul Şor propune o iniţiativă legislativă de anulare a imunităţii parlamentare: „Nu avem de ce să ne ascundem şi nu ne este frică de justiţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber si Ilan Sor partidulsor.md

Partidul Şor, condus de Ilan Şor, deputatul care este condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani şi care este anunţat în căutare internaţionlă, propune o iniţiativă legislativă prin care să fie anulată imunitatea parlamentară pentru toţi deputaţii din Parlament.

„Nu avem de ce să ne ascundem şi nu ne este frică de justiţie. Am elaborat acest proiect şi ca răspuns la multiple speculaţii în adresa noastră. Acest proiect este o confirmare a faptului că deputaţilor Partidului Şor nu este le este frică de anchetă, nu sunt cu nimic vinovaţi şi nu au de ce se ascunde după imunitate”, a declarat Marina Tauber, vicepreşedintele PŞ, într-un briefing de presă.

Tauber a cerut susţinere din partea tuturor deputaţilor asupra proiectului respectiv.

„Pentru realizarea acestei idei este necesară modificarea Constituţiei, articolul 70 şi un şir de acte legislative. Este necesară susţinerea din partea majorităţii deputaţilor. Pentru modificarea Constituţiei este necesară susţinerea unui număr mai mare de putaţi. Pentru înregostrare 1/3 şi pentru adoptare 2/3. Considerăm că iniţiativa noastră trebuie să fie susţinută de toate fracţiunile şi toţi deputaţii. Acest proeict are mai mule şanse de succes şi să fie implementat efectiv, dacă va exista un consens total al deputaţilor. Aşteptăm ca proiectul să fie susţinut unanim”, a mai spus Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite