VIDEO Ce l-a făcut pe Andrian Candu să creadă că Vlad Plahotniuc vrea să devină judecător la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui briefing de presă susţinut vineri, 2 februarie, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a crezut pentru o clipă că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi-ar dori funcţia de judecător la Curtea Constituţională, după ce aceasta a rămas vacantă odată cu demisia lui Tudor Panţâru.

Jurnalista ProTV l-a întrebat pe şeful Legislativului dacă e veridică informaţia precum că Vlad Plahotniuc intenţionează să-şi pună „omul său” la Curtea Constituţională.

„Când aţi început să ziceţi de Vlad Plahotniuc am crezut că dumnealui chiar vrea să fie judecător la Curtea Constituţională”, a declarat preşedintele Parlamentului.

El a adăugat că trebuie „să lăsăm conspiraţiile deoparte”. 

„Unoeri, lucrurile sunt mult mai simple decât par. Mai ales, să-i lăsăm pe cei cărora le place să speculeze şi să vină cu astfel de acuzaţii şi să privim lucrurile ca atare cum sunt. A fost depusă o cerere de plecare din motive personale”, a continuat speakerul.

Deşi a înţeles deja că nu este vorba de faptul că Plahotniuc vrea să devină judecător, speakerul a mai precizat: „Apropo, nu l-am auzit pe domnul Plahotniuc că ar vrea să fie judecător la CC”.

„Dacă cumva mâine ninge, la fel trebuie să ne întrebăm cine a comandat ninsoarea”, a spus ironic Candu.

Preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova, Tudor Panţâru, şi-a depus demisia din funcţie miercuri, 31 ianuarie. Potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie, judecătorul a demisionat din proprie iniţiativă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite