Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reacţionat la declaraţiile premierului Valeriu Streleţ privind evacuarea trupelor ruse din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, a reacţionat la declaraţiile făcute de prim-ministrul Valeriu Streleţ în cadrul Adunării Generale a ONU privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene.

Dmitri Rogozin a postat pe Twitter un mesaj cu un link la o stire despre discursul lui Valeriu Streleţ în cadrul Adunării Generale a ONU unde reiterează poziţia Republicii Moldova privind substituirea trupelor ruse de pacificatori cu o misiune internaţională de observatori civili. „Dar au făcut măcar ceva autorităţile moldoveneşti pentru a avea un dialog cu Transnistria în afară de şantaj, blocadă economică şi ameninţări”, a fost replica vicepremierului rus. 

Valeriu Streleţ a declarat în discursul său de la ONU că trupele ruse trebuie să se retragă de pe teritoriul Transnistriei, conform prevederilor Constituţiei Republicii Moldova şi a normelor internaţionale. „Cred că operaţiunea de menţinere a păcii şi-a îndeplinit mandatul şi trebuie transformată într-o misiune civilă cu mandat internaţional”, a subliniat premierul. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite