Usatîi: CC trebuie să-şi revadă decizia privind alegerea preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională trebuie să-şi revadă decizia privind alegerea şefului statului, altfel vom riposta cu proteste. Somaţia vine din partea preşedintelui PPPN, Renato Usatîi, care a făcut declaraţii în acest sens în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova” , transmite IPN.

„Îi vom organiza lui Alexandru Tănase, preşedintele CC, nişte proteste, ca să înţeleagă să nu se joace cu poporul. Decizia din 4  martie a fost o batjocură în adresa poporului. Îl îndemn pe Tănase să-şi revadă decizia”, a spus Usatîi.

Preşedintele PPPN este nemulţumit şi de faptul că CC a păstrat censul de vârstă de 40 de ani pentru doritorii de a candida la preşedinţie. „Dacă totuşi s-a revenit la prevederile vechi privind modul de alegere a şefului statului, trebuia să se revină şi la plafonul de vârstă de 35 de ani”, a opinat politicianul.

Renato Usatîi consideră că decizia CC a fost luată la indicaţia lui Vladimir Plahotniuc şi că îl favorizează pe liderul PSRM, Igor Dodon. „Decizia CC a fost luată la indicaţia lui Plahotniuc, care a dorit să-i cureţe drumul lui Dodon la preşedinţie”.

Curtea Constituţională a declarat în data de 4 martie 2016 neconstituţionale prevederile legii din anul 2000 de revizuire a Constituţiei referitoare la modul de alegere a preşedintelui Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite