Un deputat PDM le cere liberalilor să renunţe la drapelul României în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Alina Zotea/Facebook
FOTO Alina Zotea/Facebook

Faptul că deputaţii liberali au pe mesele din sala plenului Parlamentului drapelul României îi nemulţumeşte pe unii colegi. În şedinţa din 15 decembrie, deputatul democrat Corneliu Dudnic a cerut să se facă precizări în Regulamentul Parlamentului dacă este sau nu permisă folosirea însemnelor oficiale ale altor state în cadrul organului legislativ, transmite IPN.

Deputatul PDM a spus că recunoaşte faptul că România este un partener al Republicii Moldova, însă le-a cerut liberalilor să scoată drapelul altui stat şi i-a întrebat retoric cum ar fi dacă în plenul legislativului ar fi, de asemenea, drapele ale Rusiei şi Turciei.

În replică, speakerul Andrian Candu a spus că solicitarea deputatului democrat nu a fost corectă din punct de vedere procedural şi ar fi trebui să vină cu o asemenea solicitare mai întâi la preşedintele Parlamentului.

Subiectul drapelelor a fost abordat şi la şedinţa trecută. Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, l-a întrebat pe Mihai Ghimpu pentru cine lucrează, sugerând că de patru ani acesta nu ar mai primi finanţare din România, dar continuă să stea cu drapelul statului român pe masă. În replică, Mihai Ghimpu a declarat că îl păstrează cu mândrie, tricolorul fiind şi drapelului Republicii Moldovei, doar că pe ultimul este şi stema.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite